Hlavní obsah

Teplický Dolejš dal gól lídru polské ligy a věří, že se na jaře prosadí

Je nováčkem v teplickém fotbalovém týmu, ale počíná si srdnatě. Krajní záložník Petr Dolejš dokonce vstřelil na kyperském soustředění v dresu svého nového klubu gól do sítě renomovaného polského celku Slask Vratislav, který je suverénním lídrem tamní ligy. A nová posila zároveň věří, že si svými výkony v přípravě vybuduje pozici v teplické sestavě i pro jarní část tuzemské sezóny.

Článek

„Líbí se mi kombinační fotbal, při němž se neztrácejí míče, a hraje se útočně. Je to styl náročný i na kondici. Ale nemohu obšírně hovořit o taktice, když jsem v týmu jen měsíc. Pro mě je úžasný už samotný fakt, že jsem se z druholigové Jihlavy dostal do první ligy. A hned do Teplic,“ líčí Dolejš, který přitom na podzim v jihlavském dresu příliš nevyčníval.

„Ze začátku sezóny jsem nastupoval pravidelně. Potom jsem odmítl prodloužit v Jihlavě smlouvu a poslední čtyři podzimní kola druhé ligy jsem se už na hřišti neobjevil,“ ohlédl se za uplynulým půlrokem.

Ale předtím v Jihlavě zářil. „Vzpomínám si, že se mi dařilo pod trenérem Lubošem Urbanem. Byl jsem tehdy vyhlášen i mezi nejlepšími hráči druhé ligy. Rád bych na tu dřívější formu ještě navázal. Ale moc si vážím toho, že jsem hrál už první ligu předtím v Českých Budějovicích. Když jsem tam přišel, tým vedl František Straka a dával mi hodně příležitostí v zápasech. Po Strakově odchodu jsem šel do Čáslavi a po návratu na jih jsem toho už v Budějovicích moc neodehrál,“ probíral se Dolejš svou kariérou.

A prozradil, že letos v zimě byl pro něj prioritou přestup do Teplic. „Jiné nabídky ani nebyly. Jsem proto rád, že tady mohu být. Fotbalista potřebuje i štěstí, ale všechno záleží především na hráči samotném. Mým úkolem je podávat kvalitní výkony a pomoci týmu. Věřím, že mě vyhecuje i teplický trenér Petr Rada,“ dodává nová posila.

Reklama

Související témata: