Hlavní obsah

Texl zůstane v Brně i po sestupu. Snadné rozhodnutí, upřednostnil jsem lidský přístup, tvrdí

Mohl zabojovat o místo v kádru v prvoligové Olomouci, kde měl ještě roční kontrakt, ale záložník Jiří Texl zůstane i po pádu brněnských fotbalistů do druhé ligy ve Zbrojovce, v níž už na jaře hostoval.

Foto: fczbrno.cz

Jiří Texl (vpravo) bude oblékat dres Zbrojovky i ve druhé lize.

Článek

„Teď se stanu jejím kmenovým hráčem. Brněnské vedení mi nabídlo dvouletou smlouvu. Trenér Dostálek i manažer Požár dali jasně najevo, že o mě stojí. Ze Sigmy se mnou nikdo moc nekomunikoval. Jednoznačně jsem upřednostnil lidský přístup. Bylo to pro mě docela snadné rozhodnutí. Čeká mě sice druhá liga, ale já věřím, že příští rok budeme zpátky," tvrdí Texl, za něhož na Hanou odejde defenzivní středopolař Sedlák.

Texl je ohledně rychlého postupu optimistou, přestože ve Zbrojovce zatím převažují odchody nad příchody. Kromě návratu několika fotbalistů z hostování přišli zatím jen veterán Zavadil a na zkoušku mládežnický reprezentant Kosek ze Slavie. „Pár posil asi ještě dorazí. Odchody se zřejmě nevyhnou ani Opavě a Příbrami, které sestoupily s námi. Já jsem v Brně spokojený. V kabině je super parta. Věřím, že budeme mít natolik kvalitní mužstvo, abychom mohli zabojovat o přímý postup z prvního místa," má jasno.

Zatím moc netuší, co od druhé ligy očekávat. „Už jsem ji v minulosti za olomoucké béčko i Opavu hrál. Je to ale docela dávno. Jsem zvědavý, jestli se posunula spíš k fotbalovosti nebo bojovnosti. Je jasné, že nás nečeká nic lehkého, protože se na nás budou chtít všichni soupeři vytáhnout," předpokládá Texl.

Počítá s tím, že by měl patřit k lídrům brněnského celku. „Je mi osmadvacet, a cítím se pořád mladý. Moc starších kluků zatím ale v šatně není. Proto jsem připravený přijmout roli jednoho z tahounů týmu," prozradil.

Jedním ze starších borců bude Pavel Zavadil, který se ve 43 letech vrací po půlroce na fotbalové trávníky. „Překvapil mě tím. Je to obdivuhodné. Jsem zvědavý, jak na tom bude herně i fyzicky. Známe se z Opavy. Věřím, že nám pomůže i svou schopností vyburcovat na hřišti spoluhráče," přemítá Texl.

Pokus o bleskový návrat mezi elitu bere jako velkou výzvu. „Brněnští fanoušci na nás byli po sestupu pochopitelně naštvaní. I kvůli nim musíme postoupit. Udělám pro to maximum," slíbil.

Reklama

Související témata: