Hlavní obsah

Titul? Jsme na dobré cestě, cení si Priske. Ukázali jsme hlad a dobrou mentalitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vyhoupnout se do čela tabulky ještě po kompletním 23. ligovém kole nemohli. Svůj díl nicméně během soboty superšlágrů splnili. Fotbalisté pražské Sparty zvítězili v Ostravě 3:0 a tři hodiny první byli. Po výhře Slavie nad Plzní jsou druzí o dva body za sešívanými a dva body před třetí Viktorií. „Ukázali jsme hlad a mentalitu, kterou po hráčích chceme. Po celých 90 minut. Jsem pyšný na náš progres,“ těší trenéra Briana Priskeho.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Trenér fotbalové Sparty Brian Priske během utkání na Baníku.

Článek
Fotogalerie

Nic nepodcenili, zase se připravili. Letenští s Baníkem v lize i potřinácté v řadě zabodovali. Hladkou výhrou se posunuli na druhé místo.

„Pokud se podíváte na konečný výsledek, vstřelené góly, vezmete v úvahu čisté konto, mentalitu hráčů a úsilí, s jakým nasazením pracovali, tak určitě můžeme říci, že to byl skvělý zápas. Jsem rád, že jsme si udrželi hladovost a předvedli opravdu dobrý výkon," kvituje Brian Priske.

„Je pravdou, že jsme mohli hodnotit v úplně jiném rozpoložení, jelikož Baník měl šance, které neproměnil. Branky dovedou utkání silně ovlivnit, jako se třeba stalo ve Zlíně. V Ostravě nás ale ve správný moment podržel brankář. Můžeme tedy říci, že to byl zápas podle našich představ," dodává dánský kouč.

Sparta tedy stále výrazněji promlouvá do bitvy o titul. „Já se moc nezajímám, co se o nás píše, jedním z důvodů je i moje jazyková bariéra. Samozřejmě cítím, že jsme na dobré cestě a že naše hra má vysokou úroveň. Ale pořád je to, stejně jako před tím, jen o nás," předesílá Priske.

„Vím, že očekávání jsou ve Spartě vysoká, my ale musíme hlavně pokračovat v tvrdé práci a držet se našeho plánu. Někdo může spekulovat, jak bude vypadat konec sezony, to ale není pro nás. My se musíme soustředit na udržení disciplíny a hrát tak, jako doteď," zdůrazňuje trenér Sparty.

Fotbalová Sparta je zpátky ve hře o titul? Expert věří Slavii, příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Mužstvo se vzhledem ke ztrátě po podzimu dostalo před Plzeň a za záda Slavie nečekaně rychle.

„Předpokladem bylo, že Plzeň se Slavií musí ztrácet a my sami vyhrávat. Jsme však obezřetní. Důležitých zápasů je před námi ještě strašně moc, včetně vzájemných. Myslím, že všechny tři vedoucí týmy ještě budou ztrácet," poukazuje internacionál Tomáš Sivok, manažer A-týmu.

Do funkce nastoupil před sezonou jako pravá ruka sportovního ředitele Tomáše Rosického. „Cesta byla správně nastavená už od léta, ale bylo potřeba trochu času. Tréninky jsou náročné, všichni jsme hladoví vrátit Spartě trofeje. Z kluků to cítíte. Není tady místo pro nikoho, kdo by za tím nešel," ujišťuje Sivok.

Reklama