Hlavní obsah

Předvedli jsme výkon hodný Sparty! Kuchta načal Baník a ještě parťákovi servíroval pamlsek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ligové trávníky brázdí v posledních týdnech úplně jiný Honza než na podzim. Hubenější, nabitý energií i sebevědomím. A fotbalová Sparta z toho těží. Jan Kuchta se i v Ostravě zařadil ke klíčovým postavám zápasu, v němž Pražané porazili Baník výrazně 3:0. Reprezentační útočník si připsal úvodní vítěznou trefu, jednou pak nezištně asistoval parťákovi Tomáši Čvančarovi, který se postaral o zbývající dvě branky.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Tomáš Čvančara a Jan Kuchta ze Sparty se radují z druhé branky.

Článek
Fotogalerie

Sice jen na tři hodiny do šlágru v Edenu, ale přece. Sparta je znovu aspoň na chvilku v průběhu 23. ligového kola v čele tabulky. V této pokročilé fázi soutěže poprvé od roku 2014 v mistrovské sezoně...

„Předvedli jsme tady výkon hodný Sparty!" pochvaluje si Jan Kuchta v rozhovoru pro O2 TV Sport.

V minulém týdnu dal v poháru v Liberci a pak také v lize Teplicím po dvou gólech. Ve šlágru na vítkovickém stadionu udeřil již v 17. minutě. Nejprve presinkem obral o míč chybujícího Kaloče, a pak si naběhl na Sadílkovu přihrávku, aby mohl uklidit balon do odkryté branky.

„Úvodních deset minut nebylo z naší strany ideálních. První gól nám hodně pomohl, pak už jsme měli zápas ve svojí režii. Na Kaloče jsme se chystali. Měl jsem dobrý pohyb a poté byl zase tam, kde mám být," líčí Kuchta akci, kterou Baník načal.

Již o tři minuty později udeřil také jeho parťák z útoku Tomáš Čvančara. „Druhý gól nás uklidnil," poukazuje Kuchta.

Mají spolu sázku, kdo parťákovi přihraje na víc gólů. Kuchta si připsal další čárku, když Čvančarovi naservíroval gól na 3:0.

„Dal jsem mu to na zlatém podnose," kření se.

Naopak kolega v podobné šanci pak zakončoval sám - a trefil břevno, takže přišel o hattrick.

„Když jsme vystřídali, tak jsme to probrali. Čekal na mě, ale Kaloč si mě nabral, tak raději zakončoval nahoru," nezlobí se Kuchta.

V útoku fotbalové Sparty září trio Kuchta, Čvančara, Haraslín. Příspěvek z pořadu Přímák.

Sparta teď v dobré náladě cestuje domů a počká si, jak dopadne šlágr mezi Slavií a Plzní.

„Ani nevím, jestli se cestou budu dívat," krčí Kuchta rameny.

Jeho tým má jistotu, že po 23. kole bude v tabulce druhý na dosah první příčce.

„Chceme něco velkého pro Spartu vyhrát," ujišťuje trenér Brian Priske. Letenští jsou ve hře také v domácím poháru, v semifinále přivítají České Budějovice.

Reklama