Hlavní obsah

Titul pro Juventus? Patří celé Itálii, říká Ronaldo

Pro obránce Juventusu Leonarda Bonucciho byl letošní mistrovský titul nejkrásnějším a nejtěžším z devíti triumfů v italské lize, kterých turínský klub dosáhl v posledních devíti letech. Fotbalisté "Staré dámy" podle třiatřicetiletého stopera měli občas problém porozumět novému trenérovi Mauriziovi Sarrimu.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Hvězda Juventusu Turín Cristiano Ronaldo

Článek

"Je to ten nejkrásnější titul, protože bylo nejtěžší ho vyhrát," řekl po nedělním vítězství 2:0 nad janovskou Sampdorií Bonucci, jenž s Juventusem získal osm mistrovských trofejí.

"Chvílemi jsme se trápili tím, jak interpretovat na hřišti trenérovu filozofii. Navzdory velkým pochybnostem okolo nás jsme do toho dali všechno. Zůstali jsme jedním týmem. Pracovali jsme víc jako skvělí lidé než jako skvělí hráči," přidal italský reprezentant.

Juventus, který obhájil titul dvě kola před koncem sezony, přibrzdila i více než tříměsíční pauza, způsobená koronavirovou pandemií. Po červnovém restartu se Serie A dohrává na stadionech bez diváků.

Nebylo snadné soustředit se na fotbal

"Mimo hřiště to bylo také komplikované, svět se za tři měsíce změnil. Nebylo snadné se soustředit na fotbal, ale zvládli jsme to. I když jsme trpěli, hnala nás dopředu touha uspět," prohlásil Bonucci.

Jeho spoluhráč Cristiano Ronaldo věnoval své druhé scudetto fanouškům Juventusu. "Patří hlavně těm, kteří trpěli a trpí kvůli pandemii. Ta nás všechny překvapila a otočila svět vzhůru nohama," napsal portugalský kanonýr na instagramu.

"Nebylo to snadné. Vaše odvaha, přístup a odhodlání byly tou silou, kterou jsme potřebovali v těsném závěru soutěže. Až do konce jsme bojovali o tento titul, který patří celé Itálii," přidal pětatřicetiletý Ronaldo, který v ligové sezoně dal 31 gólů, o tři méně než aktuální nejlepší střelec Ciro Immobile z Lazia Řím.

Reklama