Hlavní obsah

To je k smíchu, jiní si dělají na hřišti co chtějí, zuřil po remíze s Baníkem olomoucký Látal

V posledních čtyřech ligových zápasech fotbalisté Olomouce vedli 1:0, pokaždé ale vítězství ve druhém poločase ztratili a utkání skončilo 1:1. I v předehrávce 13. kola Fortuna ligy na hřišti Baníku Ostrava šli Hanáci v 64. minutě zásluhu Jakuba Yunise do vedení. A popáté v řadě o něho přišli. Z pokutového kopu o deset minut později zařídil už skoro tradiční výsledek Sigmy De Azevedo.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Olomouce Radoslav Látal

Článek

Pokutový kop se pískal po souboji ostravského Holzera s Gonzalesem. Rozhodčí Karel Hrubeš ukázal na penaltový puntík okamžitě poté, co Holzer padl ve vápně k zemi a názor nezměnil ani po shlédnutí videa. „To je k smíchu. Dostáváme žluté karty, jsme trestaní a jiní si dělají na hřišti co chtějí. Vůbec nic se nezměnilo," podivoval se trenér Radoslav Látal.

De Azevedo s nabídnout možností srovnat nepohrdnul. „Bohužel jsme opětovně ztratili dva body. Až na jednu chybu v prvním poločase a tu penaltu Ostrava nic neměla. Šlapali jsme celých devadesát minut a zasloužili jsme si více než jen jeden bod. Zase jsme ale neproměnili spoustu šancí. A to nás sráží," poukázal Látal.

Po předešlé remíze doma s Českými Budějovicemi trenér Sigmy pěnil, v Ostravě neměl důvod. „Dneska je ten výsledek jiný než ty předtím. Nebáli jsme se hrát a můžeme to hodnotit optimističtěji než ty předchozí remízy," vykládal olomoucký Martin Sladký.

„Měli jsme dostatek šancí, v první půli dvě stoprocentní (Vepřek a Chytil). Důležité je, že jsme si je vypracovali, protože v předchozích zápasech jsme se do nic ani moc nedostávali," dodal olomoucký středopolař.

Baník podržel kapitán Laštůvka

Domácí Baník držel nad vodou parádními zákroky gólman Jan Laštůvka, který zneškodnil nejméně čtyři gólovky. „Sigma měla spoustu šancí, my jedinou. Musíme se umět vyždímat více, protože ta remíza asi není úplně spravedlivá. Zápas nám moc nevyšel a můžeme být rádi za bod," uznal ostravský gólman.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalistí se zdraví po skončení zápasu Ostrava - Olomouc. Na snímku hrdina v dresu Baníku - brankář Jan Laštůvka.

Vysokou pravděpodobnost, že slezsko-moravská bitva nepozná vítěze, naznačoval už letmý pohled do předzápasových statistik. Tři poslední domácí utkání Baníku se Sigmou skončily nerozhodně, dělbou bodů skončily čtyři předchozí utkání Olomouce. Rozcupovat výsledkové předpoklady mohl v nastaveném čase útočník Baníku Tomáš Zajíc. Chytil se ale do ofsajdové pasti, druhá domácí branka proto neplatila.

„Asi tři vteřiny jsem se radoval, protože paní rozhodčí (Lucie Ratajová) nechala situaci dohrát. Vzápětí jsem se ale dozvěděl, že to ofsajd byl. Cením si toho, že jsme zvedli hlavu a vynutili jsme si vyrovnání. I ta remíza je pro nás malým vítězstvím, protože jsme měli těžší nohy, než soupeř. Za cenný výsledek můžeme děkovat Honzovi Laštůvkovi," upozornil ostravský kouč Luboš Kozel.

Reklama

Související témata: