Hlavní obsah

Třaskavý návrat!? Kuchta má nakročeno zpátky do Prahy. Jenže ne do Slavie, ale k rivalovi na Letnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jestli se čerstvá novinka naplní, derby dostane o další rivalitu navíc. Fotbalový útočník Jan Kuchta podle médií odejde z Lokomotivu Moskva do pražské Sparty. Do Ruska přitom přestoupil v lednu ze Slavie... Novinář Luděk Mádl z webu Seznam Zprávy přišel v pátek večer s informací, že Sparta usiluje o někdejšího útočníka sešívaných. Reprezentační útočník údajně během dne jednal na Letné - a se Spartou se předběžně dohodl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta ze Slavie Praha během utkání s Hradcem Králové.

Článek

Dostal zprávu, kterou potřeboval slyšet. Zahraniční fotbalisté působící v ruských a ukrajinských klubech budou moci přerušit své kontrakty až do 30. června 2023. O prodloužení lhůty rozhodla světová federace FIFA, jež po únorovém vpádu ruských vojsk na Ukrajinu umožnila cizincům přerušit smlouvy původně jen do konce letošního června.

"Náš zdroj tvrdí, že český útočník Jan Kuchta se nevrátí do Lokomotivu Moskva k připravě  na novou sezonu," hlásí ruský portál sport.ru.

Koho napadne, že by se mohl vrátit do Edenu, bude šokován. Kuchta je podle zákulisních informací dohodnutý se Spartou!

Skvělý Jan Kuchta. Jeden gól dal, druhý zařídil. Pomůže mu to k odchodu z Ruska?Video: Sport.cz

Možná si už málokdo pamatuje, že kanonýr, který zazářil v nedávných zápasech Ligy národů, nosil dříve rudý dres než sešívaný. V roce 2015 ho ovšem Sparta vyměnila do Slavie za Daniela Turynu. A z Edenu se už jako nejlepší ligový kanonýr sezony 2020/21 na začátku letošního roku vydal do Ruska. Lokomotiv za něj zaplatil 130 milionů korun.

Kuchtův návrat domů z rodinných důvodů je ve fotbalovém zákulisí považovaný za hotovou věc. Sparta shání dalšího útočníka, a pokud získá právě Kuchtu, oplatí Slavii několik zákulisních pohlavků, které od rivala v posledních letech schytala.

Sešívaní před rokem za velkého humbuku po vypršení smlouvy přetáhli z Letné záložníka Srdjana Plavšiče, už dříve s oklikou přes Arábii také špílmachra Nicolae Stanciua. Během jara navíc jednali se sparťanským odchovancem Matějem Pulkrabem, který však dal nakonec přednost nabídce z druhé německé ligy.

Kuchta může do Sparty nebo jinam odejít tak, že ho buď zájemce koupí, nebo využije výjimky FIFA. Pokud by Sparta či jiný klub využil u Kuchty druhé možnosti, mohl by Lokomotiv zablokovat peníze, které Slavii za lednový přestup podle Seznam Zpráv stále dluží.

Pětadvacetiletý Kuchta nastupoval v minulosti za Bohemians 1905, Žižkov, Slovácko, Teplice a Liberec, odkud v létě 2020 zamířil do Slavie. V jejím dresu vstřelil za rok a půl v 65 zápasech 32 soutěžních branek. V sezoně 2020/21 získal v Edenu mistrovský titul a přispěl i k triumfu v poháru. Společně se sparťanem Adamem Hložkem se stal s 15 góly nejlepším střelcem ligy. Slavii pomohl také do čtvrtfinále Evropské ligy.

V ruské lize odehrál 10 utkání s bilancí tří tref a dvou asistencí. Kuchta na sebe výrazně upozornil ve čtyřech červnových duelech elitní skupiny Ligy národů, v nichž za národní tým dal dvě branky.

Reklama

Související témata: