Hlavní obsah

Trenér Bílek po odchodu ze Sparty do Ružomberku degradaci nepociťuje

Až nečekaně brzy se vrátil exsparťanský trenér Michal Bílek na fotbalovou Letnou. Kolo před koncem ligového jara ji nuceně opustil, ve středu se na Spartě objevil znovu. Pochopitelně na lavičce slovenského Ružomberku, který na samém začátku léta převzal. „Žádnou nostalgii z návratu jsem nepociťoval, spíš jsem si chtěl zápas užít. A to jsem také připomínal svým novým svěřencům,“ svěřil se pro Sport. cz poté, co jeho tým Spartu v prvním přípravném zápase 1:0 porazil.

Foto: ČTK/Roman Vondrouš

Sparťanský trenér Michal Bílek

Článek

Opravdu jste své hráče nabádal jen k tomu, aby si utkání se Spartou užívali?

Pochopitelně, protože každý zápas na Letné je svátkem. Já to tak alespoň cítil, když jsem na Letnou v minulosti přijížděl s Teplicemi či Blšany i pak, když jsem Spartu trénoval. Ale také jsem hráčům připomněl, že v loňském přípravném utkání s námi uhráli remízu 2:2 a podali velmi dobrý výkon.

Po středečním vítězství jste je zřejmě chválil ještě víc.

Samozřejmě že jsem spokojený. Z vítězství i z několika hezkých akcí, jež jsme předvedli. Ukázalo se, že máme kvalitní mužstvo.

Na slovenskou ligu, která startuje už 21. července, jste tedy nachystáni a budete útočit na titul, jak majitel Ružomberku Fiľo plánuje.

O titulu jsme nemluvili, ale po loňském sedmém místě chceme hrát na ligovém výsluní a s Petržalkou a Žilinou se o první příčky rvát. Mužstvo na to určitě má, protože je v něm spousta šikovných fotbalistů.

Takže vaše dojmy z prvních týdnů ve službách Ružomberku jsou jen příjemné?

Ružomberok je malé město, kde samozřejmě nezažívám takový tlak, jako ve Spartě. Ale i ten přijde, až liga vypukne.

Nebylo ale pro vás přece jen trochu degradací odejít z velké Sparty do malého Ružomberku?

Pravdou je, že jako trenér jsem hráčům pořád opakoval, že pokud odejdou ze Sparty do jiného tuzemského klubu, spadnou ve fotbalové hierarchii níž. Sám to ale tak neberu. Měl jsem nabídku i z polské ligy, která byla daleko atraktivnější než z Ružomberku, ale přesto svého rozhodnutí nelituji. Klub má velké ambice, takže si myslím, že jsem udělal dobře.

Po dlouhých toulkách světem se v dresu Sparty poprvé objevil legionář Patrik Berger. Zaujal vás svým výkonem hodně?

Patrik je pořád velice dobrým hráčem s obrovskými zkušenostmi. Má výbornou levačku, střelu ze střední vzdálenosti a i v první přípravě v určitých momentech dokazoval, že je velice kvalitním hráčem. Zvláště, když je u balónu.

Ružomberok si v Čechách vyloženě libuje. Loni byl na soustředění v Kamenných Žehrovicích, letos si zvolil Písek, z Čech si většinou přiváží i posily. Ohlížíte se po nich také?

Ohlížím, protože defenzívu bychom potřebovali vyztužit, ale na žádné vhodné jméno jsem zatím nepřišel.

Reklama

Související témata: