Hlavní obsah

Trenér Šmicer má zábavu, tipuje sestavu Slavie. Málokdy ji trefím, přiznává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sešívaní se před týdnem dostali do čela ligové tabulky. Sparta se sice v sobotu večer po výhře nad Bohemians znovu vyhoupla na první příčku, pokud ovšem Slavia ve šlágru 14. kola zdolá Plzeň, v kompletní tabulce zůstane vše při starém, „Slavia je pro mě favorit utkání. Doma je hodně silná a v Edenu se jí v posledních letech dařilo i proti Viktorii. A naopak Plzeň to zase doma umí na Slavii,“ připomíná Vladimír Šmicer, legenda fotbalové Slavie.

Nová zábava Vladimíra Šmicra, tipování sestavy Slavie. Málokdy se mi to podaří trefit, přiznává legenda sešívanýchVideo: Sport.cz

 
Článek

Má nabitý víkend. V sobotu dopoledne přivezl předseda SK Dolní Chabry nováčka pražského přeboru na hřiště ČAFC Praha. Nejen to, mužstvo také koučoval. „Kdepak, nejsem trenér na plný úvazek. Náš trenér má stopku, tak jsem šel na lavičku,“ vysvětluje šéf klubu Vladimír Šmicer.

Jeho chlapci dlouho drželi bezbrankový stav, nakonec se však zkušenější Čafka radovala z vítězství 2:0 a pokazila vítězovi Ligy mistrů začátek víkendu.

V neděli už bude populární Štístko prožívat stěžejní ligový zápas v Edenu. Pokud červenobílí ve šlágru uspějí, nechají i po 14. kole Spartu za sebou.

Zpátky v čase - Když Šmicer rozhodl derby

„Plzeň bych rozhodně nestavěl do role outsidera. V evropských pohárech hraje výborně, kádr má kvalitní. Samozřejmě jí bude chybět Durosinmi. Dával góly, stal se pro ni důležitý, takže jeho absence je oslabením. Čekám velké utkání s výborným výsledkem pro Slavii,“ culí se Šmicer.

Již delší čas se pozastavuje nad tím, jak trenér Trpišovský se svým realizačním týmem neustále točí složení jedenáctky sešívaných.

„Už je to taková rutina, že si vždycky tipujeme, jaká bude sestava. A málokdy se mi ji podaří trefit…“ přiznává.

Jaký je sparťanský gen? Nikdy se nevzdávat a makat od první do poslední minuty, má jasno klubová legenda Václav Němeček Video: Sport.cz

„Byl jsem teď se Slavií v Římě, tak jsme se o tom s trenéry bavili. Už trochu znám jejich pohled. Jejich svět je trochu jiný než můj pohled. Je to docela zábava tipovat sestavu Slavie. Ale rozhodující jsou výsledky, a přece nebudu říkat, že to dělají špatně, když jsou první v tabulce. To bych asi neměl,“ kření se Šmicer.

V týdnu spolu s Václavem Němečkem pokřtili knihu Milana Macho s názvem Sparta - Slavia, rivalové navěky.

„Rivalita je historicky daná. Je fantastická, zbožňuju ji. V životě mám kolem sebe spoustu sparťanů, takže je pro mě lepší, když jsme v tabulce před Spartou. Vůbec mi nevadí mluvit o ní někdy i dobře. To musím, protože chci zůstat objektivní. Jinak ale věřím, že si titul vezmeme zase zpátky. A svět bude zase tak, jak má bejt,“ přeje si Šmicer.

Sparta - Slavia, rivalové navěky
Knih o Spartě a o Slavii vyšlo už několik. O každém klubu a jeho velkých postavách zvlášť. Ale ještě žádná, která by vnikla pod kůži odvěké rivalitě nejslavnějších českých fotbalových klubů. Trvá od chvíle, kdy se zrodily, a to je už 130 let. Unikátní a objemná publikace líčí souboje nejen na hřišti, ale i v zákulisí při menších či větších aférách, ve vlivu na rozhodčí, při přetahování o hráče, o peníze a vůbec o dominantní postavení na české fotbalové scéně. Respektovaný autor Milan Macho využil svých dlouholetých zkušeností sportovního publicisty a nezbytná fakta a statistické údaje doplnil vlastními, velice bystrými pohledy na rivalitu dvou „S“.

Reklama