Hlavní obsah

Třetí hattrick v lize. Snad se teď rozjedeme, doufá Čermák po demolici Teplic

Plzeň

Stává se specialistou na hattricky. Plzeňský záložník Aleš Čermák zvládl od dubna 2018 hned tři. Tím posledním přispěl v úterním duelu fotbalové ligy k demolici Teplic 7:0. „Snad se teď rozjedeme," přeje si Čermák. Viktoria vyhrála po čtyřech zápasech, ve kterých získala jediný bod.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Aleš Čermák slaví třetí branku Plzně.

Článek

Západočeši mají za sebou černou sérii, kterou „korunovali" sobotním kolapsem v Jablonci, kde ve druhém poločase třikrát inkasovali (prohra 2:3). V úterý ji ale rázně utnuli. Sedmigólový festival odpálili třemi zásahy v první půli, po přestávce přidali další čtyři. Vedle Čermáka se trefili ještě Beauguel, Ba Loua, Limberský a Bucha.

„Musím říct, že po delší době zase cítím radost. Doufám, že ji teď budeme mít po každém zápase. Vnitřní pocit je pochopitelně lepší než po Jablonci, budeme teď sebevědomější," prohlásil 26letý záložník. Poprvé se trefil v závěru prvního poločasu, další dvě branky stihl do 70. minuty. Předešlé hattricky zaznamenal letos v květnu proti Mladé Boleslavi (7:1) a na jaře 2018 v Brně (3:2).

„Mám skvělý pocit. Odmala jsem moc branek nedával, najednou mám v lize za krátký čas tři hattricky. Kéž by to tak šlo dál," podotkl Čermák, kterého těší, že Plzeň tentokrát vydržela hrát ve vysokém tempu celý zápas.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu.

„Nevypadli jsme z role v žádné části utkání, pomohlo nám i vyloučení. Měli jsme taky štěstí, Teplice nastřelily tyčku. Utkání jsme ale měli pod kontrolou, věřil jsem, že se Jablonec opakovat nebude. Celkově jsme zahráli výborně, musíme výkony dál potvrzovat," pronesl Čermák.

Reklama

Související témata: