Hlavní obsah

Plzeň - Teplice 7:0Čermák zničil Severočechy hattrickem, Viktorka vyhrála po čtyřech zápasech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Beauguel 1 : 0
32. Ba Loua 2 : 0
45. Čermák 3 : 0
56. Čermák 4 : 0
70. Čermák 5 : 0
73. Limberský 6 : 0
84. Bucha 7 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Plzně ve 12. kole první ligy doma deklasovali Teplice 7:0 a vyhráli po čtyřech zápasech. Hattrickem se blýskl Aleš Čermák, další góly přidali Jean-David Beauguel, Adriel Ba Loua, David Limberský a Pavel Bucha. Severočeši dohrávali závěrečnou půlhodinu bez vyloučeného Jana Hoška. Viktoria vyrovnala své nejvyšší vítězství v samostatné nejvyšší soutěži nad Ústí nad Labem ze září 2010 a poskočila na páté místo neúplné tabulky. Čtrnácté Teplice ve třetím utkání pod novým trenérem Radimem Kučerou poprvé prohrály.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Aleš Čermák slaví třetí branku Plzně.

Článek
Fotogalerie

Do první zajímavé situace se dostali v sedmé minutě hosté, Trubačovu střelu však vyrazil brankář Hruška. Na druhé straně Beauguelův první gól ještě neplatil kvůli ofsajdu francouzského útočníka.

Ve 23. minutě už se Beauguel dočkal regulérní trefy. Po Kayambově přihrávce se otočil v pokutovém území a tvrdou ranou zaznamenal šestou ligovou branku v sezoně.

Plzeňští dominovali a za devět minut zvýšili. Havel nacentroval a Ba Loua zblízka nezaváhal. Křídelník z Pobřeží slonoviny za okamžik v další velké šanci těsně minul. V nastavení první půle po další akci z pravé strany přidal třetí gól Čermák umístěnou střelou po Buchově přihrávce.

Dominance gradovala

Na začátku druhého dějství se blýskl teplický brankář Němeček proti Kalvachově ráně po zblokovaném přímém kopu Beauguela. V 56. minutě Severočeši zahodili svou největší příležitost v zápase. Černý z dálky napálil tyč a Radostovu dorážku zlikvidoval Hruška.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jean-David Beauguel dává druhou branku Plzně, vpravo je Tomáš Kučera z Teplic.

Prakticky z protiútoku Viktoria skórovala. Centr Ba Louy srazil bývalý plzeňský hráč Kučera k Čermákovi a ten znovu překonal Němečka. Teplický zmar ještě prohloubil Hošek, jenž po hodině hry dostal červenou kartu za faul na Ba Louu.

V 70. minutě Čermák křížnou ranou zkompletoval svůj třetí ligový hattrick a hned po třech minutách přidal šestý zásah Limberský, jenž z dálky propálil Němečka. V 84. minutě obranu hostů potrestal ještě Bucha.

Teplice utrpěly nejtěžší ligovou porážku od domácího debaklu 0:8 s Mladou Boleslaví z května 2019, v Plzni nevyhrály potřinácté za sebou.

2. kolo první ligy:
Viktoria Plzeň - FK Teplice 7:0 (3:0)
Branky: 45.+2, 56. a 70. Čermák, 23. Beauguel, 32. Ba Loua, 73. Limberský, 84. Bucha. Rozhodčí: Berka - Podaný, Vlček - Marek (video). ŽK: Hořava - Mareš, Fortelný, Kozák. ČK: 63. Hošek (Teplice). Bez diváků.
Plzeň: Hruška - Havel, Hejda, Brabec, Limberský (74. Káčer) - Bucha (87. Alvir), Kalvach, Čermák (74. Hořava) - Kayamba (62. Kovařík), Beauguel (62. Ondrášek), Ba Loua. Trenér: Guľa.
Teplice: Němeček - Vondrášek, T. Kučera, Hošek, Černý - Jukl, Fortelný (90. Ljevakovič) - Radosta (71. Řezníček), Trubač (79. Kozák), Moulis (79. Vukadinovič) - Mareš. Trenér: R. Kučera.

Reklama

Související témata: