Hlavní obsah

Tři červené? A co Ekpai, který trefil Mosqueru do hlavy? čílí se Bílek

Praha

Bez tří vyloučených šlágr v Edenu samozřejmě vyhrát nemohli. Fotbalisté Plzně po porážce 0:2 na Slavii vedou ligovou tabulku už jen o bod právě před obhájci titulu. „Ani jeden zákrok při vyloučení jsem ještě ze záznamu neviděl, takže se k nim těžko mohu vyjadřovat,“ avizuje trenér Michal Bílek. „Tři červené karty ale samozřejmě představují nepříjemnost,“ kaboní se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek, rozhodčí Pavel Franěk a Matúš Kozáčik po utkání Slavia Praha - Viktoria Plzeň.

Článek
Fotogalerie

Po zápase zachoval dekorum. Když se ale jako třetí pakoval do sprch i Mosquera, bouchly v něm saze. Michal Bílek vystartoval až k sektoru soupeřovy lavičky.

„Třetí vyloučení už se mi prostě nezdálo, že by měla být další červená... Taky byl zákrok u naší lavičky, kdy Ekpai trefil Mosqueru do hlavy. A ani se nepískalo..." poukazuje trenér Viktorie.

Po skončení zápasu nepodal ruku explzeňskému Michaelu Krmenčíkovi. Reprezentační útočník si ve středu zaskandoval „Zkurvená Plzeň" a ve šlágru bujaře slavil svoji trefu na 2:0, což v případě zápasů proti hráčovu bývalému týmu není příliš obvyklé.

„Jeho svědomí..." komentuje Bílek suše Krmenčíkovo chování.

Spokojen může trenér být s tím, jak jeho tým dlouho odolával přesilovce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Franěk vylučuje Luďka Pernicu z Plzně

„Dostali jsme zbytečnou první červenou kartu. Pak jsme do defenzivy hráli výborně, musím kluky pochválit, Slavia dlouho neměla žádnou šanci. Pak jsme po standardce bohužel přece jen inkasovali," lituje.

Po Řezníkově vyloučení se do obrany přesunul záložník Sýkora.

„Byl jednou z variant, že se posunul na beka. Zvládl to tam velmi dobře. V úvahu ještě přicházel také Mosquera," hodnotí Bílek.

Reklama