Hlavní obsah

Trpišovský letěl ve skluzu před tribunu, Řehák mával kapesníkem. Eden slavil výhru v derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle vítězství chutnalo tuze sladce a Edenem taky pulzovala obří euforie. Slavia v minulé sezoně prohrála tři ze čtyř derby, nyní však ve fotbalové lize vypráskala ve slavném duelu Spartu 4:0, emoce vytekly po skolení velkého rivala ven. Odvázal se i trenér červenobílých Jindřich Trpišovský.

Jindřich Trpišovský o svém skluzu. Doma mi zase budou nadávat, že to budou muset prát.Video: Sport.cz

 
Článek

Nádherný večer Lukáše Masopusta. Nejdřív hymna od manželky, pak gól a vysoká výhra v derby

Už se blížil konec utkání, bylo jasné, že Slavia zničila Spartu. Drtivě 4:0. A nabitý stadion ve Vršovicích si začal výhru oslavovat. Fanoušci vyvolali Trpišovského asistenta Pavla Řeháka, který severní tribuně pokynul a zamával bílým kapesníkem. Zarytý slávista tak symbolicky hosty vyprovázel domů.

Když byl krátce před koncem střídán Ondřej Lingr, lomcovala s ním obří radost. Energicky se poplácal po hvězdě na dresu, pak udělal i gesto směrem ke sparťanské lavičce. Ukázal čtyři prsty a pak s nimi vytvaroval nulu. Jasně tím naznačil skóre zápasu. Asistent trenéra Letenských Thomas Nörgaard se trochu čertil, ale k žádnému konfliktu nedošlo.

Po závěrečném hvizdu šli slávističtí hráči na tradiční děkovačku před svůj kotel. Ten si ale žádal i další. „Jindra, Jindra," volaly tribuny Trpišovského. Hlavní stratég sešívaných se vydal před tribunu i s ostatními členy realizačního týmu, zakřičet si po výhře s fanoušky šli i všichni hráči, kteří jsou zranění jako Jan Bořil, Ivan Schranz nebo David Hovorka.

Trpišovský se při cestě za fandy nadšeně rozběhl před fanoušky a skočil do skluzu. Pavel Vrba metal v Plzni nebo na Spartě kotouly, že by měl i slávistický kouč svou oslavu?

Reklama