Hlavní obsah

Vypískaný a nulový. K ničemu jsem se nedostal, náš výkon byl hrůzostrašný, uznává Kuchta

Nebyl to povedený návrat. Bývalý střelec Slavie Jan Kuchta se poprvé představil v Edenu jako hráč největšího rivala a fanoušci domácích mu dali jasně najevo, že angažmá u Sparty mu nezapomenou. A výkonem je hlavní útočná hrozba týmu z Letné rozhodně neumlčela.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zprava Jan Kuchta ze Sparty a Václav Jurečka ze Slavie po utkání.

Článek
Fotogalerie

Inkasované góly byly vánočními dárky pro Slavii, říká Brian Priske. Fanouškům se omlouvám!

„Kuchta je čů*ák," znělo slávistickým stadionem už při rozcvičce. Ještě minulý říjen byl v dresu sešívaných u ligové prohry na hřišti soupeře, v květnu 2021 pak dvěma góly skolil svého současného zaměstnavatele v semifinále poháru.

Jenže přes angažmá v ruském Lokomotivu Moskva zakotvil v létě na druhé straně řeky. „Vím, čeho jsou fanoušci domácích schopni. Připravoval jsem se jako na jiný zápas, jen to bylo derby," prohlásil Kuchta po utkání pro O2 TV Sport.

Na Kuchtu se podle očekávání pískalo při každém delším dotyku s balonem, jenže fanoušci si tuto chvíli užili jen ojediněle. Vzhledem k bídné hře hostů měli za celých 90 minut maximálně pět možností, jak svému bývalému kanonýrovi dát najevo, co si o jeho aktuálním působení myslí.

„Pro rozhodčího klidné derby. Pomohli jsme soupeři hrůzostrašným výkonem a pak už neměl co řešit. Můj výkon? Oba stopeři si mě všímali a já se k ničemu nedostal," uvědomoval si Kuchta.

Do situace, kterou bychom mohli označit za nebezpečnou, se reprezentační útočník dostal jednou. V prvním poločase dokázal obrat obránce Slavie a ze strany pádil na gólmana Ondřeje Koláře. Chtěl ještě hledat spoluhráče, přihrávku však zblokoval soupeř a Kolář míč reflektivně vyrazil na roh.

Kuchta tak možná ustál tlak tribun, ale výkonem, stejně jako celá Sparta, nepřesvědčil. Ze hřiště odešel v 74. minutě, kdy ho vystřídal Michal Sáček. Tou dobou už dávno platilo konečné skóre 4:0 pro Slavii, což je pro červenobílé nejvyšší výhra v pražském derby v samostatné historii. „Vezmeme si to k srdci a příští zápas to vynahradíme," věří útočník.

Reklama