Hlavní obsah

Trpišovský se do komentování odposlechů nechtěl pouštět. Četl jsem jen úryvky, řekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dánského legionáře Alexandra Baha po nedělní ligové výhře nad Mladou Boleslavi pochopitelně slávistický kouč Jindřich Trpišovský chválil, gólmana Aleše Mandouse, který znovu udržel čisté konto a svou sérii neprůstřelnosti natáhl už na 670 minut, samozřejmě také. A tříbodový zisk v konfrontaci se Středočechy také moc a moc kvitoval, protože díky nim vede mistrovská Slavia tabulku dál s tříbodovým náskokem před druhou Plzní.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Slavie se radují z druhého gólu v zápase s Mladou Boleslaví.

Článek

„Přitom to byla jedna z nejhorších kombinací, která nás mohla potkat. Ve čtvrtek jsme hráli venkovní zápas Konferenční ligy v Berlíně a v noci se vraceli domů, v neděli jsme nastupovali proti Mladé Boleslavi už od tří hodin. Naštěstí doma, takže jsme nemuseli nikam cestovat, a nešlo tudíž o kombinaci nejhorší úplně ze všech," připomněl slávistický kouč, že sedmá výhra v řadě a zase s nulou má pro něho obzvlášť velkou cenu.

„Zvlášť se soupeřem, který má v kádru skvělé hráče a vůbec dobré mužstvo. Ke všemu hned několik mladoboleslavských fotbalistů má za sebou slávistickou minulost, takže cítili motivaci navíc," ukázal Trpišovský třeba na Marka Suchého či Milana Škodu.

Při vší chvále a pozitivech, které po výhře 2:0 nad Mladou Boleslaví na adresu svého celku snášel, se ale pochopitelně nemohl vyhnout dotazu na nové policejní odposlechy, které v neděli vyplavaly na světlo světa a v nichž je nejčastěji vzpomínaná Slavia.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Nicolae Stanciu ze Slavie a Samuel Dancák z Mladé Boleslavi.

I s údajným milionem slibovaným za zisk titulu či třeba vyjádřeními bývalého sportovního ředitele Jana Nezmara na adresu některých hráčů i třeba šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka.

„Četl jsem jen úryvky, protože jsme v neděli neměli klasický den s rozcvičením a poté čekáním na zápas. Hráli jsme s Mladou Boleslaví už od 15 hodin, já měl mobil prakticky celý den vypnutý a ony informace jsem zaregistroval až tady," reagoval Jindřich Trpišovský.

„Nechtěl bych se proto pouštět do jejich komentování, ostatně, klub už stanovisko vydal," přidal.

Reklama