Hlavní obsah

Trpišovský: Ševčík je nenahraditelný. Rozdílový muž sešívaných ví, jak se vrátit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návraty jsou jeho úděl. Je často zraněný a sešívaným pak chybí. V základní sestavě fotbalové Slavie se objevil naposledy 21. září v Ženevě proti Servette. Teď zase až v neděli v Olomouci, jejímž je odchovancem. Petr Ševčík na Hané přispěl k výhře 3:1. „Je rozdílový hráč. Netuším, jak to dělá, ale po návratu na hřiště má vždy nejlepší formu,“ směje se trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Luděk Peřina, ČTK
Článek

Dvanáct závěrečných minut vítězného čtvrtečního duelu s AS Řím bylo příslibem. Sešívaní už na svého tvořivého záložníka netrpělivě čekali.

„Pokud však hraje anglické týdny, ve druhém utkání je náchylný ke svalovému zranění, čemuž se snažíme předejít,“ poukazuje kouč Jindřich Trpišovský, že Ševčík musí být především zdravý.

Na zranění trpí až příliš často. „Nemám s tím velký problém. Vím, jak se vrátit, jak se připravit. Fotbal je o hlavě, u mě záleží vždycky hlavně na kondici. Ve Slavii ale máme skvělý tým odborníků, maséry, fyzioterapeuty a kondičáky. Vždycky nás rychle dostanou do formy. Je to jejich velká zásluha, že jsem mohl nastoupit od začátku,“ děkuje Petr Ševčík.

„Petr je úplně jiný typ středového záložníka - velmi vyhraný, jako jeden z mála hráčů navíc dokáže určovat tempo hry. Má dar zvolit správná řešení pro danou situaci, a hlavně posílá rychlé míče nahoru, což mi u dalších střeďáků trošku chybí, ač mají samozřejmě své vlastní kvality,“ líčí Trpišovský.

„Petrova výstavba hry je zkrátka plynulá a velmi rychlá v momentě, kdy hledá rozběhnuté hráče. To je jedna z ingrediencí, která nám při jeho absenci chyběla a momentálně je pro nás nenahraditelný. Pokud není na hřišti, ofenzivě chybí rozhodující parametry,“ zdůrazňuje kouč.

Jako by ho Ševčík slyšel. Nahrál na první gól Wallemovi. Navíc ve speciálním zápase doma v Olomouci.

„Hrozně jsem se do Olomouce těšil, je tu vždy skvělá kulisa. A také skvělé hřiště, každý rok je na špičkové úrovni. Takový terén našemu týmu a fotbalu, který předvádíme, vyhovuje. A moc mě těší, že celý tým dokázal navázat na čtvrteční výkon, předvedl kvalitní hru. Z toho mám velkou radost,“ libuje si 29letý český reprezentant.

Domů se vracel také Mojmír Chytil, bývalí hráči Olomouce však do kabiny žádnou motivaci nevypsali.

„Neřešili jsme to. Mojma už ve Slavii odehrál velká a důležitá utkání, umí se nachystat. Nijak jsem ho nepřipravoval. Oba jsme se prostě jen těšili, máme tu spousta kamarádů, známých. Člověk se vždycky těší, že je po delší době uvidí,“ usmívá se Ševčík.

Jak často chybí, mladší hráči se tlačí na jeho místo. „Jsme Slavia, každý trénink bojujeme o místo. Každé přestupové období přijde tři až pět nových hráčů. Tak to prostě je. Vlčáci k nám do týmu chodí, to je dobře. Je na každém hráči, jak se k tomu postaví.“

Úsměvné hodnocení zápasu od Lukáše Masopusta. Je to krásný, ale už bych se potřeboval najíst.Video: Sport.cz

Slávisté 15. kolo dohrávali až večer po vedoucí Spartě, která zvítězila v Ostravě na Baníku.

„Sledovali jsme je, když to časově vychází, vždycky se koukáme. Je to logické, je to náš největší rival. Všichni jsme zápas zvládli. I ti, co měli v předchozích utkáních menší minutáž. Z toho mám radost,“ kvituje záložník.

Sešívaní na Hané uspěli, a tak na Spartu dál ztrácejí dva body.

„Obě mužstva předvedla skvělý výkon, fanouškům se to muselo líbit. Hrálo se pořád nahoru dolů. Myslím, že pak rozhodla naše větší kvalita, dohrávali jsme v lepším rozpoložení. Těžíme z výborné fyzické připravenosti, nejen v koncovkách nám hrozně pomáhá,“ pochvaluje si Ševčík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.