Hlavní obsah

Tvrdík o nejtěžším zápase: Věřím, ale také se bojím

Vzbuzuje kontroverze, jedno se ale Jaroslavu Tvrdíkovi upřít nedá. Fotbalovou Slavii pomohl po těžkém období vrátit na vrchol s mnoha památnými duely proti slavným soupeřům. Nyní ale někdejší voják, ministr a posléze vrcholný manažer sám svádí souboj nejtěžší, v němž je jeho rivalem zákeřná rakovina. A webu Expres.cz Tvrdík popsal, jak jeho léčba probíhá.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Tvrdík děkuje Jindřichovi Trpišovskému za další titul...

Článek

Tvrdík webu prozradil, že nyní sbírá v domácím prostředí síly na další fáze léčby. „Zkouším znovu přibrat," naznačil úbytek váhy spojený s nemocí i první části rekonvalescence. „Za pár dní mi začíná radioterapie, druhá třetina léčby. Tato etapa bude podle lékařů ještě složitější a náročnější," dodal bývalý ministr obrany ve vládách Miloše Zemana a Vladimíra Špidly na začátku nového milénia.

Šéf Slavie si dobře uvědomuje, že současný zápas může trvat dlouho, snaží se ale udržovat zdravou mysl. „Na této nemoci je podle mě mnohem důležitější psychický stav. Hodně věřím a současně se přiměřeně bojím. Jsem na samém začátku léčby, byť věřím v její úspěch. Ještě mě čeká radioterapie, chemoterapie a pak se uvidí," uvedl. „Mám úžasné lékaře a sestřičky, kterým již nyní dlužím strašně moc. Mám štěstí, že se léčím v Česku, naše onkologie patří k nejlepším na světě," ocenil podmínky, díky nimž může věřit ve zdárné vyléčení.

A podobně ocenil i podporu, které se mu dostává od fanoušků Slavie i dalších klubů. „Rád bych poděkoval všem za fantastickou podporu, které se mi dostalo. Nejen od klubu a jeho fanoušků, ale i od našich soupeřů nebo bývalých kolegů z práce či politiky. Nemám pro to slova," vzkazuje Tvrdík.

Reklama

Související témata: