Hlavní obsah

Uff, konečně! Sparta se zbavila těžkého závaží, Ben Chaim na Letné končí

Aktualizováno

Až se budou sestavovat žebříčky nejhorších posil, vždycky zaútočí na nejvyšší příčku. Přišel jako nejdražší hráč české soutěže, přitom poslední dva roky už nehrál a nepřipsal si ani jeden ligový gól. Vedení fotbalové Sparty předčasně ukončilo smlouvu s Talem Ben Chaimem. Kontrakt měl izraelskému záložníkovi vypršet až příští rok v červnu. Letenští o rozchodu informují na svém webu. A zhluboka si oddechli...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Tal Ben Chaim.

Článek

Příliš drahý luxus je ještě velmi decentní konstatování. Tal Ben Chaim přišel do Sparty za přibližně 76 milionů korun, navíc s podpisovým bonusem 13 milionů navrch. Základní plat měl činit přibližně 3 miliony korun měsíčně. Izraelec tak klub vyšel na přibližně 200 milionů korun, přitom v lize se ani jednou netrefil a poslední dva roky kvůli zranění ani nehrál...

Sparta se teď těžkého závaží přece jen zbavila. Vedení klubu se rok před vypršením původně podepsaného kontraktu domluvilo s Ben Chaimem na ukončení spolupráce. "Rozvázání kontraktu má okamžitý efekt, Tal v následujících dnech odcestuje domů do Izraele," avizuje klub na svém webu.

Třicetiletý záložník byl součástí Sparty od léta 2017, kdy byl do funkce hlavního trenéra uveden italský kouč Andrea Stramaccioni. Izraelcovo angažmá provázely zdravotní problémy, kvůli nimž častokrát nemohl nastoupit k utkání.

"Dohoda o předčasném ukončení smlouvy byla výsledkem korektních debat mezi oběma stranami, klub přeje Talovi hodně štěstí v následující kariéře," dodává Sparta.

Ben Chaim přišel do Prahy jako tehdy nejdražší hráč české ligy. Vinou zranění však odehrál pouze 20 ligových zápasů, v nichž se střelecky neprosadil. Naposledy nastoupil v nejvyšší soutěži předloni v červenci. Do aktuální sezony A-týmu vůbec nezasáhl, odehrál jen čtyři utkání za béčko.

Reklama

Související témata: