Hlavní obsah

Únava z náročného programu? Neberu, musejí být na tohle připraveni, tvrdí expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni tři čeští pohároví zástupci po čtvrtečních duelech Evropské ligy nebo Konferenční ligy zvládli nedělní zápasy v domácí soutěži. Sparta, Slavia i Plzeň dokázaly přepnout v evropské scény na tuzemskou a braly tři body. Nejsložitější pozici měla Plzeň, která se vrátila z dalekého Kazachstánu v pátek nad ránem. Jak složité je pro hráče zregenerovat a namotivovat se po náročném pohárovém utkání?

Video: Sport.cz

 
Článek

„Tyto kluby jsou na takový rytmus zvyklé, byť pro Plzeň dlouhá cesta určitě nehrála. V Astaně jsme hráli před časem s Jabloncem, přelet je složitý. Je ale vidět, že Viktorka je v dobré formě, zápas s Jabloncem zvládla,“ řekl trenér Petr Rada v pondělním pořadu Přímák na Sport.cz, který v případné únavě z náročného programu nebo cestování velký problém nevidí.

„Hráči musejí být na tohle připraveni. Všechny tyto ovšem kluby musejí mít široký kádr. S jejich rozpočty nemůžou mít jen patnáct hráčů. Slavia má široký kádr dlouhodobě, teď se k ní přidaly Plzeň se Spartou,“ podotkl Rada.

Podle bývalého reprezentačního trenéra se mezi zápasy příliš natrénovat nedá. Spíš jde jen o regeneraci. „Důležité také je, dostat se do pohody. Tu získáte, pokud vyhráváte. Plzeň zvítězila v Astaně, Slavia nad Tiraspolem. Sparta sice prohrála na Betisu, ale výsledek neodpovídá, mohla klidně remizovat,“ uvedl Rada.

Reklama

Související témata: