Hlavní obsah

Úspěšná generálka bez Vydry. Den, kdy bude Matěj připravený, se blíží, řekl Horváth

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na premiéru v dresu Plzně si musí fotbalový útočník Matěj Vydra ještě počkat. Zatímco jeho parťáci v pátek bojovali proti norskému mistrovi Molde, největší zimní akvizice Viktorie absolvovala trénink na vedlejším hřišti. I bez borce, který má na kontě přes 100 startů v Premier League, zvládla Viktorie generálku na jaro úspěšně. Díky dvěma gólům Tomáše Chorého zvítězila 2:0.

Foto: FCVP

Plzeňský útočník Tomáš Chorý slaví jeden ze svých dvou gólů v přípravném zápase proti norskému Molde na soustředění ve Španělsku.

Článek

Benidorm (od našeho zpravodaje) - „Matěj má za sebou pár tréninků. Dohodli jsme se, že využití na patnáct minut mu nepomůže. Navíc jsme v závěru kontrolovali hru vzhledem k vedení, než abychom se tlačili dopředu. Do hry by se tedy příliš nedostal, trénink byl pro něj jednoznačně lepší. Samozřejmě, chtěli bychom, aby byl fit a připravený do hry. Zatím tomu tak není. Ale ten den se blíží," řekl plzeňský asistent Pavel Horváth po utkání, kterým viktoriáni zakončili soustředění ve Španělsku.

Vydra, který přišel do Doosan Arény se statusem volného hráče, má za sebou dlouhou pauzu. Zápas nehrál od květnové operace křížového vazu v kolenu. V Benidormu se už zapojoval naplno do tréninků, byť do utkání ho zatím trenéři nepustili. Vypadá však, že se tento moment blíží. Existuje šance, že Vydra zasáhne na část zápasu s Hradcem Králové, kterým příští sobotu vstoupí ligový lídr do jarní části?

„Jdeme s Matějem den po dni, má za sebou dlouhou pauzu. Nedovedu si představit, že bych osm měsíců nekopnul do míče. I Matěj cítí, že v některých fázích je unavený, kontrola míče je potom jiná. Jde o to, aby měl on sám pocit, že je ok. Nemyslí, že to bude trvat měsíc, ale v tuto chvíli to od začátku zápasu ještě není," podotkl Horváth.

S generálkou musel být spokojený. Viktoria až na úvodní pasáž, kdy brankář Jindřich Staněk lapil velkou šanci, byla lepší. Dvěma góly Chorého hlavou zaslouženě zvítězila. „Nebylo to jen o mně, kluci mi dali perfektní centry na přední tyč. Jak Holas (Holík), tak Havlis (Havel), můj parťák z pokoje. Měli jsme další šance, které jsme mohli proměnit. Zápas měl z naší strany dobré parametry, můžeme si z něj vzít hodně pozitiv do úvodu jara," pochvaloval si Chorý.

Reklama

  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 82. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 78. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  4 : 2 Sparta - Ostrava 4 : 2 83. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice