Hlavní obsah

Úvod proti Spartě a Slavii Holce neděsí. Ztratit mohou oni. Máme na to, abychom jaro zvládli, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím jsou v klidu, do zahájení jarní části Fortuna ligy zbývá ligovým fotbalistům skoro měsíc. Pro fotbalisty Karviné to bude start ale extrémně těžký. Budou hrát sice třikrát v řadě doma, utkají se ale postupně se Spartou (v sobotu 10. února), v odloženém zápase se postaví Pardubicím (středa 14. února) a supertýden zakončí nedělní soubojem proti Slavii Praha (18. února).

Foto: MFK Karviná, Facebook

Brankář Karviné Dominik Holec na startu zimní přípravy

Článek

„Sparta a Slavia jsou to obrovská jména, nejlepší kluby v Česku, ale ztratit mohou oni, ne my. Pro nás bude klíčový ten vložený zápas. Do všech tří půjdeme pro co nejlepší výsledek,“ těší se na velké bitvy bývalý gólman Sparty a nyní opora ligového nováčka Slovák Dominik Holec.

Říká se, že je důležité chytit start sezony, nenahání vám ten těžký start proti Spartě a Slavii trochu hrůzu?

Proč? Kdyby to pro nás byla hrůza, tak na hřiště ani nemusíme chodit. Ano jsou to obrovská jména, ztratit mohou ale oni, ne my. My do toho půjdeme pro co nejlepší výsledek. Tyhle kluby mají obrovskou kvalitu, ale když jsme jeli na podzim do Plzně asi nikdo nečekal, že tam vyhrajeme 1:0. Nechci říkat velká prohlášení, ale věřím v sílu našeho mužstva. Uděláme všechno pro to, abychom se poprali o co nejlepší výsledky.

Už máte za sebou více jak týden přípravy, ale do týmu přišla jediná posila na křídlo Martin Regáli. Není to z vašeho pohledu málo?

To je asi více otázka na vedení než na mě. Ale obecně mohu říct, že čím více posílíme, tím lépe pro nás. Maťo je kvalitní posila, ukázal to ve slovenské lize i v reprezentaci, kde jsme společně byli.

Takže se dobře znáte?

Jasně, seděli jsme spolu u jednoho stolu. Je to velmi fajn chlap na hřišti i mimo něj. Když bude zdravý, tak nám hodně pomůže. Je to opravdu kvalitní posila pro nás, ofenzivní univerzál, který umí zastat více pozic. Na křídle svými ofenzivními dovednostmi umí zamotat obráncům hlavu.

Trenér Juraj Jarábek by rád posílil v defenzivě, kde jste měli na podzim problémy…

… počkejte, byly týmy, které dostaly více gólům než my! A jsou v tabulce výš. Jasně, že si přeju, abychom gólů dostávali méně, ale pět jsme jich inkasovali na Slavii, další větší příděly nebyly. Nula v Plzni, nula v Jablonci…

Omlouvám se, ale citoval jsem z hodnocení podzimu sportovního ředitele Lubomíra Vlka. Hodnotil byste to jinak?

Ne vždy musím souhlasit s vedením, ne? (smích) Dostali jsme dva góly v Mladé Boleslavi, ale jiná mužstva jich tam obdržela více. Pokud někdo vidí problém v obraně, oukej, beru to, ale úplně se s tím neztotožňuji.

Ještě se vrátím k hodnocení podzimu sportovním ředitelem. Zařadil vás k nejlepším brankářům ligy. S tím souhlasíte?

To se poslouchá vždy příjemně, samozřejmě (smích). Můj začátek v Karviné mohl být lepší, ale je zbytečné se k tomu vracet. Jsem tady, abych pomohl. To je pro mě důležité, zachránit Karvinou v lize. Další věci okolo mohou potěšit, ale zase tolik se jimi nezabývám.

Co bude důležité zvládnout na jaře?

Měli bychom navázat na podzimní zápasy, ve kterých jsme vypadali hodně dobře. Upřímně, těžko ale může někdo čekat, že bude každý zápas jako ten v Plzni. Podali jsme na podzim velmi dobé, ale taky špatné výkony. Vyhráli jsme v Plzni, ale je škoda, že nás to nenakoplo k lepším výsledkům. Potřebujeme mít konzistentní výkony a získávat více bodů, které k záchraně potřebujeme. Každý zápas pro nás bude náročný a každý získaný bod bude zlatý. Máme kvalitu na to, abychom to zvládali.

  1 : 2 Zlín - Bohemians 1 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
  4 : 0 Pardubice - Karviná 4 : 0 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  2 : 2 Č. Budějovice - Jablonec 2 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  0 : 1 Teplice - Hradec Králové 0 : 1 dohráno
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.