Hlavní obsah

Už hrajeme o život, ví Dostál. Body k záchraně musíme ubojovat, burcuje zlínský brankář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě se brankář zlínských fotbalistů Stanislav Dostál pořádně nestihl oklepat z prohry 1:2 v jarní ligové premiéře v Teplicích, a už ve středu čeká jeho tým další velká výzva. Ševci se v dohrávce 17. kola nejvyšší soutěže s druhou Slavií pokusí od 18 h před svými fandy co nejvíc favorita z Edenu potrápit.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Brankář Zlína Stanislav Dostál.

Článek

„Zápasy s mužstvy silné trojky jsou samozřejmě specifické. Narazíme na značnou kvalitu. Musíme si dát velký pozor nejen na střelce Jurečku, ale i další hráče pražského celku. Utkání odbojujeme a odmakáme na sto procent. Uděláme maximum, abychom to slávistům na hřišti co nejvíc znepříjemnili. A uvidíme, co z toho vyjde,“ přemítá Dostál.

V neděli cestou domů ze zápasu v Teplicích sledoval v autobuse divokou přestřelku Pražanů s Jabloncem, v níž fotbalisté Slavie vstřelili vítěznou branku na 4:3 až na poslední chvíli v nastaveném čase. „Byla to ofenzivní smršť, obě obrany byly docela děravé. Proto lze u slávistů předpokládat vzadu změny. Trenér Trpišovský má z čeho vybírat, kádr týmu je hodně široký,“ ví dobře.

Dostála štve, že jeho mužstvo nevstoupí do bitvy s vážným adeptem na titul povzbuzeno bodovým ziskem na severu Čech. „Minimálně na remízu jsme v Teplicích měli, i když jsem čekal, že tam odvedeme trochu víc. Strašná škoda, že jsme si ji neodvezli,“ mrzí ho.

Dvaatřicetiletý gólman si uvědomuje, že jeho celek, který figuruje v prvoligové tabulce na předposlední příčce, čeká stejně jako loni tuhý boj o udržení mezi elitou. „Dobře víme, že naše situace není dobrá. Poslední České Budějovice se na nás dotáhly a z týmů z chvostu tabulky braly na úvod jara všechny body i Pardubice. I proto nesmíme taková utkání, jaké jsme odehráli v Teplicích, ztrácet,“ zopakoval Dostál.

Uvítal by, kdyby Zlíňané absolvovali duel se Slavií s co nejmenším počtem chyb před jeho brankou. „Někdy inkasujeme až příliš lacino,“ měl zřejmě na mysli i druhou trefu Teplic ve víkendovém duelu, před níž se dopustil hrubky stoper Didiba.

Dostál netají, že cesta Ševců za záchranou nebude zřejmě provázena příliš pohledným fotbalem. „Asi to naši příznivci neuslyší moc rádi. My ale musíme na jaře potřebné body ubojovat a ukopat bez ohledu na to, že naše hra zřejmě nebude příliš koukatelná. Klidně ať dáváme góly kolenem či břichem,“ přeje si.

Brankář, který má druhý nejvyšší počet zákroků v nejvyšší soutěži, odchytal za Zlín v české lize už 160 zápasů. Zbývá mu jich třicet, aby se dotáhl na zesnulého rekordmana Ševců Jaroslava Švacha. „Tyhle statistiky moc nesleduju. Abych ho ale vůbec mohl překonat, musíme tuto sezonu zvládnout. Přestože je do jejího konce ještě daleko, už hrajeme o život. Chce to co nejdřív zlepšit výsledky a posouvat se tabulkou výš,“ burcuje Dostál.

V nabitém týdnu čeká zlínské fotbalisty po Slavii ještě jeden domácí atraktivní souboj. V neděli odpoledne budou hostit v ostře sledovaném derby blízkých soupeřů Slovácko, jemuž rovněž nevyšel vstup do jarní části nejvyšší soutěže. Na svém stadionu podlehlo nečekaně Pardubicím. „Je to krásný dvojzápas. I v duelu s hradišťským týmem se budeme rvát a bojovat o co nejlepší výsledek. Nic jiného nám ani nezbývá,“ tvrdí.

Související témata:
  3 : 0 Slavia - Plzeň 3 : 0 dohráno
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články