Hlavní obsah

Už nehrál se soupeřem, nůžkami vystřihl jubileum. Můj nejhezčí gól, radoval se Rondič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kulatý 1200. gól Liberce v nejvyšší soutěži patří do kategorie i těch nejkrásnějších. Střídající Imad Rondič pečetil povedenými nůžkami výhru Liberce 2:0 nad čtvrtým Hradcem Králové. „Nejhezčí gól v mé kariéře,“ přiznal Rondič po triumfu, kterým Severočeši rovněž zokrouhlili počet historicky uhraných bodů v první lize na 1400.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva autor druhého gólu Imad Rondič a Michal Fukala z Liberce se radují.

Článek

Čtvrt hodiny před koncem poslal rodákovi ze Sarajeva parádní centr do vápna autor první branky Van Buren a ve vápně osamocený bosenský útočník vystřihl parádní nůžky a levačkou rozvlnil síť. „Od začátku jsem věděl, že je zkusím. Vždy po tréninku je s trenérem brankářů cvičím a celkem se i trefuji. Jen jsem čekal na takový balon a proti Hradci to vyšlo," radoval se 23letý útočník.

„V tu chvíli jsme už hodně otevřeli obranu, hru se třemi stopery jsme opustili v zápase už dávno předtím. Balon tam Van Buren propasíroval podle mě naslepo a jinak velmi dobře hrající Vojta Smrž, který tam v tu chvíli s Rondičem byl, situaci nedohrál s patřičnou koncentrací. Měl ho přikrýt," vytkl hradecký kouč Miroslav Koubek své defenzívě chybu při druhé brance stvrzující severočeský triumf.

Prostoru Rondič dostal od hostující obrany v šestnáctce vrchovatě. „Až mě to překvapilo. Asi pět minut předtím jsem šel do vápna a myslím, že to byl Kodeš, a vůbec nekoukal na míč a všímal si jen mě. Takže mě to překvapilo, obzvlášť když vím, že Hradec hraje hodně soubojový fotbal, jeden na jednoho. Naštěstí jsem toho využil," oddychl si Rondič po své první trefě v sezoně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Michael Rabušic z Liberce a František Čech z Hradce Králové.

„Jsem rád, že ji dal. Trochu se už trápil a měl zápasy, kdy hrál spíš se soupeřem než s námi. Věřím, že mu gól pomůže. To je prostě Imad. V tutových šancích je schopný všechno zahodit nebo zbytečně vymýšlí, ale z krkolomných situací je schopný branky dát a tahle patří mezi ně," poznamenal kouč Slovanu Luboš Kozel. „Trefil to hezky, ale pro nás jde o zklamání," prohodil hradecký Štěpán Harazim, jehož tým zůstal i přes druhou prohru v řadě na lichotivém čtvrtém místě tabulky. Liberec se po výhře posunul na sedmé místo a na Hradec ztrácí dva body.

„Pro náš tým šlo o důležitý zápas. Museli jsme vyhrát a povedlo se nám to. Na začátku jsme do zápasu vstoupili dobře, dali jsme i branku. Pak se hrálo na obě strany, al druhým gólem jsme zápas rozhodli a zaslouženě vyhráli," uzavřel Rondič.

Reklama