Hlavní obsah

V Mladé Boleslavi skončili Skalák či Škoda, mužstvo posílil Poulolo

Fotbalisté Mladé Boleslavi zahájili dnes letní přípravu bez ofenzivních hráčů Jiřího Skaláka a Milana Škody, jimž vypršely smlouvy. Středočechy naopak posílil po odchodu z Olomouce stoper Florent Poulolo, k týmu se však připojí až po reprezentačních povinnostech na Martiniku. V kádru pokračuje i třetí nejstarší hráč ligy, jednačtyřicetiletý Marek Matějovský. Klub o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: FK Mladá Boleslav

Záložník Mladé Boleslavi Jiří Skalák.

Článek

Vedle bývalých reprezentantů Skaláka a Škody, jenž je navíc členem elitního Klubu ligových kanonýrů, chyběli i Ubong Moses Ekpai a Michal Tomič, kteří se po konci hostování vrátili do pražské Slavie. Mužstvu scházel také obránce Martin Suchomel, o jehož hostování do konce tohoto kalendářního roku Mladoboleslavští jednají s mistrovskou Spartou.

Hráči se k prvnímu tréninku sešli po třítýdenní dovolené, v oficiálním volnu ale plnili desetidenní plány individuálních tréninků. V úterý absolvují Středočeši fyzické testy na FTVS, od středy jim začnou pravidelné tréninky. Poté se zúčastní přípravného turnaje v Benátkách nad Jizerou spolu s Libercem a druholigovými celky Táborskem a Příbramí. Následně se utkají s dalšími mužstvy druhé nejvyšší soutěže Duklou a Vlašimí a v červenci na soustředění v Polsku s tamními mužstvy Cracovií a Wartou Poznaň.

Středočeši v minulé ligové sezoně vypadli v semifinále skupiny o umístění pro mužstva na sedmé až desáté příčce po základní části. Mužstvo převzal trenér Marek Kulič, který u týmu působil jako asistent a v roli prvoligového kouče ho čeká premiéra. Dosavadní trenér Pavel Hoftych se přesunul na pozici sportovního manažera.

Reklama