Hlavní obsah

V Olomouci skončil bývalý reprezentant Pilař, klub mu nenabídl novou smlouvu

Olomouc

Bývalý reprezentační křídelní záložník Václav Pilař skončil v Olomouci. Jednatřicetiletému fotbalistovi k 30. červnu vypršela smlouva a hanácký klub mu prodloužení nenabídl. Naopak další záložníci Tomáš Zahradníček a Ondřej Zmrzlý podepsali se Sigmou nové kontrakty. Olomoučtí o tom informovali na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Pilař ze Sigmy Olomouc během utkání na Slavii.

Článek

Pilařovi vypršela smlouva ještě před koncem aktuální ligové sezony, která se kvůli koronavirové pauze netradičně natáhla až do července. Účastník evropského šampionátu v roce 2012 přestoupil do Olomouce před dvěma lety z Plzně, ale i vinou pokračujících zdravotních problémů se v Sigmě příliš neprosadil. Ve dvou ligových sezonách dal pouze jeden gól.

Bývalý hráč německých týmů Wolfsburgu a Freiburgu se navíc vloni na podzim dostal do velkého sporu s trenérem Radoslavem Látalem. Odchovanci Hradce Králové se nelíbilo, že kouč po jednom ze zápasů vysvětloval jeho absenci zraněním, což podle Pilaře nebyla pravda. Hráč byl následně přeřazen do B-týmu a vypadalo to, že už tehdy v klubu skončí. Nakonec se ale v lednu se do áčka Sigmy vrátil.

Zatímco Pilař Sigmu opouští, další dva záložníci budou na Hané pokračovat. Šestadvacetiletý Zahradníček prodloužil smlouvu o jednu sezonu a jednadvacetiletý Zmrzlý podepsal nový kontrakt až do roku 2023.

Reklama

Související témata: