Hlavní obsah

Vágner se vrací do Viktorie Plzeň

PLZEŇ

Další výraznou posilu před startem nejvyšší fotbalové soutěže si zajistil ligový nováček z Plzně. Do kádru Viktorie se vrací bývalý reprezentační útočník Robert Vágner, který se v úterý dohodl s vedením klubu na dvouletém kontraktu s roční opcí. Vágner by měl v Plzni uzavřít svou hráčskou kariéru a poté by měl v klubu působit jako funkcionář.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Ilustrační foto

Článek

Jednatřicetiletý Vágner se vrací do Plzně po deseti letech, která strávil na angažmá ve Slavii Praha, Teplicích, Dózse Ujpest, německé Chotěbuzi a Ferencvárosi Budapešť, kde odehrál poslední sezónu. V barvách maďarského klubu se dokázal dokonce trefit do sparťanské branky v loňské kvalifikaci Ligy mistrů, ale z postupu se nakonec radoval český šampión.

Podle hráčova agenta Ondřeje Chovance hodlá Vágner zakotvit v Plzni natrvalo. "Ve smlouvě je i klauzule, která předpokládá jeho další působení ve Viktorii po skončení kariéry v některé funkci," uvedl Chovanec.

Vágner je odchovancem plzeňského fotbalu. Začal v Lokomotivě a už v roce 1983 odešel v žákovském věku do tehdejší Škody Plzeň, předchůdkyni současné Viktorie. V první lize stačil před odchodem do zahraničí odehrát 201 zápasů, v nichž vstřelil 49 branek.

Do české ligy se Vágner vrací po třech a půl letech, poslední zápas odehrál za Teplice v závěru roku 2001 proti Blšanům. V národním týmu odehrál dvě utkání: premiéru oslavil před deseti lety proti Kuvajtu (2:1), podruhé nastoupil před šesti lety proti Belgii (1:0).

Reklama

Související témata: