Hlavní obsah

Vaníček s Květem jako Pat a Mat. Minela do sbírky silvestrovských kuriozit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neskutečná minela, kterou předvedli Klokani Vaníček s Květem v ligovém duelu s Mladou Boleslaví. Ve sbírce silvestrovských fotbalových kuriozit určitě nebude chybět moment, kdy dával jeden druhému ve vlastní šestnáctce přednost při odkopu míče, aby nakonec Vaníček na balon šlápl a naservíroval skvostnou přihrávku hostujcímu Smržovi. „Nic složitého, míč se ke mně odrazil a já neměl v hlavě nic jiného než vystřelit,“ nedělal exkarvinský záložník žádnou vědu z prvního gólu v dresu Středočechů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Ladra z Mladé Boleslavi střílí gól na 1:1 proti Bohemians 1905.

Článek

Ani trenér Bohemians Luděk Klusáček neviděl nic složitého na situaci, v níž se Vaníček s Květem počínali devět minut před koncem utkání 25. ligového kola jako televizní všeumělové Pat s Matem.

„Dávali si přednost, místo aby se třeba srazili a balon letěl bůh ví kam. Frustrující," kroutil Klusáček nevěřícně hlavou nad jejich počínáním, kterého hosté využili k vyrovnání, a tudíž zisku bodu.

„A to jsme si pochvalovali, že nám na jaře defenziva celkem funguje," těžko se mu skousávalo, že jeho tým vytěžil ze souboje s Mladou Boleslaví po remíze 2:2 jen bod, a tudíž se dál zmítá u dna tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Luděk Klusáček.

„Ono se nám to navíc nestalo poprvé. Byl už to druhý inkasovaný gól po chybě, kdy si dáváme přednost ve vápně a soupeř nás za to ztrestá," hořce připomněla zimní posila Klokanů Ondřej Petrák. „A právě takové chyby nás sráží."

V duelu s Mladou Boleslaví ostatně nešlo o chybu jedinou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ewerton da Silva z Mladé Boleslavi během utkání 25. kola Fortuna ligy proti Bohemians 1905.

„Laciné byly oba góly, které jsme dostali. Při prvním šel celkem lehce čitelný míč za obranu, stopeři jdou do souboje dva na jednoho, který musí zvládnout, protože to je řešitelná situace. Jenže oni ji nezvládnou a my o rychlé vedení přijdeme. A při druhé obdržené brance počínání ještě horší. Znegujeme tím veškeré úsilí a vlastně celý zápas," posteskl si Klusáček nad odmítnutou příležitostí získat tři body a vzdálit se barážovým příčkám.

Reklama

Související témata: