Hlavní obsah

V baráži chceme uspět, co bude pak, je starost vedení, říká kapitán Opavy Žídek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S tímto scénářem, po sestupu a odchodu trenéra i řady hráčů, před začátkem sezony nikdo moc nepočítal. Přesto se Opava do baráže o postup do Fortuna ligy dostala. Na povedenou jarní část, do níž šli Slezané z šesté příčky, se pokusí navázat ve dvojutkání se čtrnáctým týmem první ligy Bohemians 1905. První utkání se hraje dnes v Opavě (od 17 hodin).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Žídek (vlevo) z Opavy a Adam Karabec ze Sparty na starším snímku.

Článek

„Bohemka je tradiční ligový klub s velkou kvalitou. Mají v týmu zkušené ligové fotbalisty, a přestože jim sezona nevyšla, bude to těžký soupeř, který umí mít velkou kvalitu. My se budeme snažit je naším fotbalem co nejvíce potrápit. Musíme mít respekt, ale se strachem do toho souboje nemůžeme jít, protože to by byl průšvih," přemítá stoper SFC Opava Jan Žídek.

„Je pro nás důležité, že začínáme doma, protože naši fanoušci umí doma vytvořit bouřlivou atmosféru a vyburcovat nás k nadstandardnímu výkonu. Proto je budeme potřebovat. Je dobré začít doma a nejlépe vítězstvím," dodává.

Finanční kondice Opavy není nejlepší, ambice klubu postoupit to ale podle předsedy představenstva klubu Zdeňka Viktorina nesnižuje. „Postoupit chceme, ale to neznamená, že uhneme z nastavené klubové koncepce. Tedy aby na prvním místě stále byla zejména ekonomika a stabilita klubu," řekl Viktorin.

A Jan Žídek zdůrazňuje, že hráči by se otázkou, zda slezský tým chce nebo nechce do první ligy, vůbec neměli zabývat. „My hráči i realizační tým chceme uspět. Hrajeme fotbal proto, abychom vyhrávali. Byl by nesmysl jít do zápasu s tím, že ho nechceme vyhrát. A to, jestli se liga následně přijme, nebo ne, už je věcí klubu. Nás hráče to budoucí rozhodnutí ale nesmí zajímat. Stejně to neovlivníme," uvedl.

Bohemians v závěrečném kole prvoligové nadstavby rozdrtili Karvinou 4:0. O všechny góly se postaral bývalý útočník Opavy David Puškáč. „V úterý ráno jsme si telefonovali a řekl jsem mu, že doufám, že už se vystřílel. Dlouho gól nedal a pak najednou čtyři, tak doufám, že se zase odmlčí. Já mu přeju jen to dobré, když nám dá góly a my tu baráž vyhrajeme, tak mi to vadit nebude," usmíval se Žídek.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

David Puškáč (vpravo) z Bohemians se raduje ze třetího gólu.

Ať baráž dopadne pro Opavu jakkoliv, zkušený obránce už její dres v další sezoně oblékat nebude. „Tohle můžu potvrdit, nicméně bych to zatím nechal takto. Smlouvu mám v Opavě do konce června a pak se uvidí, co bude dál," řekl Sportu Žídek. Zájem o služby důrazného beka měli už před časem v Karviné, která letos sestoupila, hovoří se také o zájmu Zlína.

Reklama

Související témata: