Hlavní obsah

Ve znamení sedmiček. Klokani výhrou nad Slováckem zlomili hned dvě série

Praha

Zlomili hned dvě série. Fotbalisté Bohemians 1905 nedělním vítězstvím nad Slováckem 2:1 ovládli úvodní zápas první ligy po sedmi letech. Navíc v součtu s jarní částí loňského ročníku prolomili šňůru sedmi zápasů bez výhry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Martin Hašek oslavuje vítězství 2:1 nad Slováckem v úvodním kole nejvyšší soutěže.

Článek

„Na konec jsme čekali jak na smilování, jelikož jsme nevyužili šance na 3:1. Jsou to nesmírně důležité tři body se soupeřem, s kterým nehrajeme rádi. Ke Slovácku máme respekt, pokaždé to je totiž pro nás nechutný soupeř," pravil kouč Klokanů Martin Hašek.

Jeho protějšek Michal Kordula naopak litoval, že jeho svěřenci nevyužili své šance. „Že jsme Bohemku zatlačili a měli tam dobré a systémové věci, to je samozřejmě pozitivní. Ve mně teď ale převažují negativní pocity, protože náš výkon v prvním poločase byl hrozný. Jen tři hráči by snesli ligové měřítko."

Právě slabší výkon hráčů Slovácka v úvodní půli dokázali domácí využit. Nejprve vystřihl kapitán Josef Jindřišek parádní volej, pět minut před pauzou zvýšil z penalty Dominik Mašek. Hosté ale do druhé půle vstoupili jako vyměnění. Převzali iniciativu, vypracovali si několik slibných příležitostí, které ale nedokázali patřičně využit. Za zády brankáře Tomáše Fryštáka skončila jen střela Vlastimila Daníčka z pokutového kopu.

Bohemians 1905 si tak po závěrečném hvizdu mohli zhluboka oddechnout. Úvodní duel sezóny vyhráli po sedmi letech, navíc v součtu s loňským jarem prolomili sérii sedmi zápasů bez výhry.

„Celý první poločas jsme odehráli nad očekávání dobře, jak způsobem hry, tak výsledkově. Řekl bych, že jsme na hřišti dominovali. Druhý poločas však byl zcela jiný příběh. Kondičně nám odešli Juliš s Reiterem. Navíc jsme dělali až brutální individuální chyby, což byl případ i penalty. Soupeř vycítil šanci, ale podle mého názoru si žádné příležitosti nevypracoval, kromě dárků od nás," shrnul Hašek, který byl spokojen s výkonem dvou debutujících hráčů v základní sestavě – útočníkem Lukášem Julišem a záložníkem Filipem Haškem.

„Oba pracovali na maximum svých možností. Juliš toho hodně odsprintoval. I když mám vyšší představu o jeho kondici. Musí zvládnout celý zápas. A co se týče Filipa, tak hrál na pozici, která je pro něj těžká, protože to není typický střední záložník. Udělal jen jeden zbytečnej faul, a navíc u něj začala akce před našim druhým gólem. Takže dobrý."

To Kordula kroutil hlavou nad přístupem některých hráčů. „Jsem hodně vykulený z toho, že dokážeme takhle přistoupit k zápasu. Profesionální práce musí být 90 minut a ne jen jeden poločas. Když k utkání správně nepřistoupíme, nemůžeme čekat, že nám něco spadne do klína."

Hodně si oddechl i první střelec a zároveň kapitán Klokanů Josef Jindřišek. „Zaplaťpánbůh za něj. Když volej člověk trefí, většinou jsou to hezké góly. Už když jsem míč trefil, věděl jsem, že je to gól. Já si ale cením jakéhokoliv gólu," řekl sedmatřicetiletý veterán, jenž se v nejvyšší lize trefil po necelých třech letech.

Reklama

Související témata: