Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 0:0Vedoucí Plzeň doma remizovala s Olomoucí

Fotbalisté Plzně ve 14. kole první ligy remizovali 0:0 s Olomoucí a mohou přijít o první místo v tabulce. Viktoria vede o dva body před mistrovskou Slavií, která má k dobru nedělní zápas s Pardubicemi. Na konci prvního poločasu byl vyloučen hostující kapitán Roman Hubník, který nosil pásku i ve Viktorii. Krátce po změně stran dostal červenou kartu také domácí obránce Filip Kaša. Západočeši ve 12. soutěžním utkání v této sezoně na svém hřišti poprvé nezvítězili. Sigma bodovala po třech porážkách za sebou a je devátá.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Roman Hubník z Olomouce (vlevo) fauluje Jana Kopice z Plzně, sudí za zákrok vytasil červenou kartu.

Článek

Domácím chybělo trio Řezník, Pernica, Mosquera, které bylo vyloučeno při minulé porážce 0:2 na Slavii. Pozici stopera zaujal Kaša, na kraji obrany hrál Sýkora a v záloze od začátku nastoupili Čermák se Šulcem.

První velkou šanci si vytvořili v osmé minutě Olomoučtí. Nepokrytý Zifčák ale v dobré pozici ideálně netrefil míč a minul. Na druhé straně hlavičkoval nepřesně také Beauguel.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva ve velké šanci Pavel Zifčák z Olomouce, Lukáš Kalvach z Plzně, Jan Sedlák z Olomouce, Aleš Čermák z Plzně, brankář Jindřich Staněk z Plzně.

Poté Hubník po standardní situaci o kousek přestřelil. Ve 27. minutě zahodil stoprocentní příležitosti domácí Čermák, který sám před brankou zamířil vedle. Mezi tyče se nevešel ani tvrdý Sýkorův volej, Buchovu dalekonosnou ránu ve 37. minutě zase vyrazil olomoucký gólman Macík.

Těsně před pauzou Hubník podrazil unikajícího Kopice a od rozhodčího Ginzela dostal rovnou červenou kartu. Přesto se sedmatřicetiletý stoper dočkal při odchodu ze hřiště bouřlivého potlesku.

Plzeňská přesilovka trvala pouze do 57. minuty, kdy byl vyloučen obránce Kaša za dvě žluté karty v rychlém sledu.

Viktorii mohl poslat do vedení Sýkora, který však napálil jenom Macíka. Tyčku jeho branky po hodině hry trefil Beauguel hlavou, dorážející Chorý vzápětí ztroskotal na Jemelkovi.

Domácí se dál tlačili za vítězným gólem. Další Buchovu střelu vyrazil olomoucký brankář. Střídající Kayamba vypálil nad břevno. Těsně před koncem naopak plzeňský gólman Staněk zneškodnil Zahradníčkův pokus.

Plzeň od března 2012 v nejvyšší soutěži popatnácté za sebou s Olomoucí neprohrála, ale doma s Hanáky ztratila body po předchozí šňůře sedmi výher.

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Ginzel - Nádvorník, Antoníček - Berka (video). ŽK: Kaša, Kalvach, Beauguel - Macík. ČK: 57. Kaša - 45. Hubník. Diváci: 5015.
Sestavy:
Plzeň: Staněk - Havel, Kaša, Hejda, Sýkora - Bucha, Kalvach - Kopic (74. Kayamba), Čermák (79. Janošek), Šulc (46. Chorý) - Beauguel. Trenér: Bílek.
Olomouc: Macík - Beneš, Hubník, Jemelka - Hála (69. Poulolo), Sedlák, Spáčil, Zmrzlý (90.+4 Vepřek) - Daněk (83. Šíp), Růsek (68. Zahradníček), Zifčák. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: