Hlavní obsah

Budějovické Dynamo bude mít nového sportovního ředitele, překvapivě sáhlo po novináři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdřív se o tom mluvilo jen v kuloárech, ale brzy to bude oficiální. Novým sportovním ředitelem fotbalových Českých Budějovic se stane dlouholetý sportovní novinář Jan Podroužek. Oznámil to v podcastu Kudy běží zajíc, na potvrzení Dynama se zatím čeká.

Foto: SK Dynamo České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic během letní pauzy zažijí změnu ve vedení klubu, příprava na novou sezonu jim začne 19. června.

Článek

Dlouho o fotbale psal, teď ho bude Podroužek reálně dělat. A rovnou v první lize, což je rarita. „Jsme domluvení víceméně na všem, řeší se už jen oficiální nástup," vzkázal Podroužek v podcastu.

Dosavadním sportovním ředitelem Budějovic je zkušený funkcionář Milan Čadek, jenž z pozice sekretáře loni v zimě vystřídal Tomáše Sivoka. Bývalý reprezentační stoper v Dynamu skončil kvůli neshodám s majitelem a předsedou představenstva Vladimírem Koubkem.

Teď je řada na Podroužkovi, což je na první pohled překvapivá volba. I z pohledu reakcí na sociálních sítích, pochopení vyjadřuje málokdo. Dominuje údiv a ironické komentáře.

„S tlakem se vyrovnám tak, že si ho nepřipustím a vůbec ho nebudu řešit. Na to mám dobrou povahu a taky tým lidí, kteří se vzájemně podporují a chtějí stejnou věc," napsal Podroužek redakci Sport.cz.

„Nepřicházím s tím, abych něco bořil. To, co je v klubu nastavené, funguje minimálně posledního půl roku. V režimu, který je mi nesmírně blízký, a z mého pohledu se dá posilovat, aby to fungovalo ještě lépe," nastínil Podroužek v podcastu. „S doktorem Koubkem jsme si řekli, že bychom byli rádi, aby se Dynamo v horizontu dvou tří let stalo samofinancovatelným klubem. Je to možná trochu snílkovská idea, ale rozhodně není nereálná."

Budějovice se navzdory utrápenému ligovému podzimu nakonec v pohodě zachránily a po 16 letech se dostaly do semifinále národního poháru, pomohla zimní výměna trenérů: odvolaného Jozefa Webera vystřídali Marek Nikl s Tomášem Zápotočným. Ovšem víc než o fotbale se mluvilo o dubnovém brutálním zásahu ochranky proti fanouškovi Jablonce. Dynamo muselo zaplatit 350 tisíc korun, což byla nejvyšší pokuta v sezoně. Chování pořadatelů bylo podle disciplinárky neadekvátně agresivní a v obhajobě klubu našla nepravdivé pasáže.

Reklama

  1 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 1 : 1 přestávka Živě
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  1 : 1 Jablonec - Karviná 1 : 1 45. min Živě
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  0 : 0 Pardubice - Zlín 0 : 0 45. min Živě
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.