Hlavní obsah

Velký návrat do ligy! Člověk si toho váží úplně jinak než dřív, přiznal šťastný Kadlec

Obnovenou premiéru v nejvyšší soutěži zažil Václav Kadlec. Po více jak dvou a půl letech se znovu zapsal do statistik první ligy. V Jablonci naskočil na poslední půlhodinu a přispěl k výhře Mladé Boleslavi 1:0.

Foto: fkmb.cz

Václav Kadlec se dočkal prvoligového návratu

Článek

„Bylo to příjemné. Hrál jsem nějakých třicet minut a myslím, že bohatě stačily... Hezky jsem si zaběhal, ale hlavně, že jsme to zvládli vítězně a mohl jsem tomu alespoň trochu pomoci," liboval si 29letý Kadlec po obnovené premiéře mezi elitou.

Už v minulých dvou zápasech seděl na lavičce mezi náhradníky, ale na hřiště se ještě nedostal. Až v Jablonci se dočkal. „Už jsem to vyhlížel. Dneska nebyl Škoďák, takže byla o něco větší šance než normálně, že se na hřiště dostanu. Byl jsem šťastný, když mi to trenér řekl. Říkal jsem si, že si to hlavně užiju a nebudu nad ničím přemýšlet, odpracuju to a uvidím, co z toho bude. Poslední týdny jsem se na tréninku cítil mnohem líp, věděl jsem, že po fyzické stránce problém nemám, fotbalově také ne. Člověk si toho váží úplně jinak než dřív," svěřil se Kadlec.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vaclav Kadlec (@vaclav_14_kadlec)

V 83. minutě mohl návrat podtrhnout i gólem, jenže přihrávku poslal ve skluzu jen těsně vedle Hanušovy branky. „Hlavně jsem se soustředil, abych se dostal před obránce. Ale možná by stejně byl ofsajd. Byl jsem před centrujícím Juráskem a snažil se dostat před stopera. Snažil jsem se to ve skluzu jen trefit a chyběl kousek. Je to škoda, ale naštěstí nás to mrzet nemusí," popsal Kadlec, jehož kouč Mladé Boleslavi poslal na hřiště v 63. minutě za Daniela Fila.

„Jsem rád, že je zdravotně v pořádku. Je na tom podstatně líp i po kondiční stránce, měl ještě nějaký výpadek. Jsem rád, že u jeho návratu můžeme být. Něco za sebou přeci jen má. Odehrál spousta dobrých zápasů. Pořád má motivaci hrát a dělat pro to v tréninku maximum. Jsem rád, že to takto je," přiznal Karel Jarolím.

Jak zhodnotil jeho výkon? „Do jedné nebezpečné situace se dostal. Náběh do zakončení ho zdobí. Je dostatečně hladový po gólech a já jsem rád, že tohle mu zůstalo. Takhle jsem ho znal v dobách, kdy byl na vrcholu. Věřím tomu, že když bude zdravotně v pořádku, tak se mu podaří přidat nějaký gól i za Mladou Boleslav," řekl Jarolím.

Kadlec si naposledy v první lize zahrál v březnu 2019, kdy naskočil do utkání za Spartu proti Plzni. Vloni v únoru pak na Letné ukončil hráčskou kariéru kvůli vleklým problémům s koleny. Nepomohlo ani několik operací. Letos v létě se však k profesionálnímu fotbalu vrátil v Mladé Boleslavi.

„Po rok a půl dlouhé pauze se zdravotní stav Václava Kadlece natolik zlepšil, že jsme se rozhodli vyzkoušet, zda jeho koleno zvládne i plnou zátěž profesionálního fotbalu," vysvětloval tehdy hráčův agent Pavel Paska. Nyní dal na comeback na severu Čech razítko.

Kadlec je odchovancem Bohemians 1905. V šestnácti letech přestoupil do Sparty, za níž v nejvyšší soutěži odehrál 162 zápasů a vstřelil 50 gólů. V srpnu 2013 přestoupil do Frankfurtu, působil i v Dánsku v Midtjylandu, odkud se vrátil na Letnou v září 2016.

Reklama

Související témata: