Hlavní obsah

Venkovní bída Slavie doléhá i na Trpišovského: Jste si dlouho připravovala ty otázky..., utrhl se na reportérku

Jasná záležitost. Do ostře sledované bitvy, která se odehraje tuto sobotu mezi první Slavií a druhou Plzní ve vyprodaném Edenu, měli jít sešívaní s příjemným čtyřbodovým náskokem. Zbývala „maličkost". Splnit povinnost a vyhrát v Českých Budějovicích. Z jihu Čech si však vršovický soubor odvezl nečekanou porážku 0:1 a na náladě jindy klidného trenéra Jindřicha Trpišovského se to jasně podepsalo.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fotbalisté Českých Budějovic se radují z gólu. Vlevo Oscar ze Slavie.

Článek

Na domácím stadionu Slavia se svými soupeři zachází jako s podřadnými sparingpartnery. Jedenáct zápasů, jedenáct výher, skóre 44:5 jasně vypovídá o tom, s jakou náladou se hosté do Vršovic chystají a především z něho odjíždějí.

Už dost jiná písnička, a zvlášť na jaře, se však odehrává, pokud vyrazí ven. Na jaře začali vymodlenou výhrou na půdě v té době posledních Pardubic, z dalšího venkovního zápasu v Teplicích byli červenobílí rádi za bod a o posledním vystoupení v Českých Budějovicích již řeč byla.

A tak zatímco Plzeň a Slavia na jaře jen připomínají mašiny na vítězství, bídu svých konkurentů využívá Sparta. Po páté výhře v řadě se Letenští na své rivaly dotáhli na rozdíl jediného bodu na Plzeň a pouhých dvou na Slavii.

A že tým z Vršovic má do pohody dost daleko, potvrzují i slova jindy naprosto klidného strůjce úspěchů Slavie Jindřicha Trpišovského. Znát to názorně bylo na pozápasovém rozhovoru po prohraném duelu pod Černou věží.

Poté, co nejdříve tvrdě, ale objektivně zkritizoval výkon svých svěřenců, dostal od reportérky dotaz. „Inkasovaný gól přijít může, možná mě však překvapilo, jak tak zkušené mužstvo to dnes rozhodilo," ptala se reportérka zklamaného trenéra. Po několika vteřinách ticha z trenérské legendy váhavě vypadla nečekaná věta: „Jste si dlouho připravovala ty otázky..." začal sedmačtyřicetiletý trenér svou odpověď, než přešel k jádru věci.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský uděluje pokyny svěřencům v utkání s Českými budějovicemi.

U jinak klidného a věcně odpovídajícího kouče fanoušky reakce překvapila a na sociálních sítích to tak jen podpořilo diskusi o nepohodě v sešívaném týmu.

Jak moc je Slavia v problémech či dokáže zafungovat kouzlo domácího stadionu, uvidí příznivci sešívaných již v sobotu v bitvě s druhou Plzní.

Reklama