Hlavní obsah

Věřím, že nám pohoda vydrží co nejdéle, říká liberecký záložník Breznaník

Jeho průniky po levé straně, centry, ale i pohotové zakončení patří k průvodním znakům pohledné hry Slovanu Liberec. Krajní záložník Michal Breznaník zažívá nejlepší období v dosavadní kariéře. „Jsem rád, že se nám daří. Cítíme herní pohodu a věřím, že nám to vydrží co nejdéle,“ říká slovenský fotbalista v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Jakub Macháček, ČTK

Liberečtí fotbalisté Jan Blažek, Michal Breznaník a Jiří Štajner (zleva) se radují z Breznaníkova gólu.

Článek

V minulém ligovém kole v Mladé Boleslavi se na vás vyfauloval domácí kapitán Kulič. Jak jste viděl jeho vyloučení?

Byl to nedovolený zákrok zezadu, přitom míč byl od něj dost daleko. Myslím, že to udělal zbytečně, protože se vše odehrálo ještě na naší polovině hřiště. Jakmile mě kopl, tak jsem spadl a Kulič dostal červenou. Naštěstí jsem to neodnesl vážnějším zraněním a snad budu do příštího kola v pořádku.

Jak se vám líbí třetí místo v tabulce?

Po šesti kolech se nedá ještě hovořit o nějaké úplně spokojenosti, i když je to příjemné. Všichni nás obdivují za podzim, ale troufám si tvrdit, že i pod bývalým trenérem Radou jsme v minulé sezóně hráli dobře. Teď v tom pod panem Šilhavým pokračujeme. Je důležité, že proměňujeme šance a střílíme góly.

Vy máte na svém kontě tři branky. To je na záložníka slušná bilance...

Tři góly jsem stačil dát v prvních třech kolech. Od té doby jsem ale vyšel naprázdno. Nějak mi to už nejde (úsměv).

Příležitost k navýšení své střelecké statistiky budete mít v sobotu proti Olomouci. Co od zápasu očekáváte?

Paradoxní je, že Olomouc přijede jako poslední tým tabulky a kvůli disciplinárnímu trestu bez bodu. Ale ve skutečnosti jich na hřišti uhrála již devět, takže nebýt toho odpočtu, patřila by mezi lepší mužstva tabulky. Myslím, že to může být otevřený fotbal, protože oba týmy se o něj snaží už delší dobu. Naši kluci v obraně a gólman si musí dát pozor na Marka Heinze, který má dobrou střelu.

Ligu vede Sparta s pětibodovým náskokem před trojicí Jablonec, Liberec, Bohemians 1905. Pokusíte se o dostihy lídra?

Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Může nás mrzet domácí porážka s Teplicemi. Nebýt jí, byli bychom na tom ještě lépe. Pokusíme se dál vozit body zvenku, kde jsme už třikrát vyhráli a remizovali na půdě mistra v Plzni. Cítíme herní pohodu a snad nám to ještě vydrží. Kromě ligy chceme uspět i v domácím poháru, odkud rovněž vede cesta do evropských pohárů.

Jste v hledáčku slovenské reprezentace?

Zatím asi ne. Nikdo mě nekontaktoval. Na postu levého záložníka je obrovská konkurence. Vždyť tam hraje Vlado Weiss mladší, syn reprezentačního trenéra. Ale tohle místo si asi zaslouží, respektuji ho.

Sledujete slovenskou fotbalovou scénu?

Určitě. Vždyť můj bývalý klub Slovan Bratislava hraje Evropskou ligu, když v předkole vyřadil AS Řím. Teď Slovan získal z české ligy Hartiga a Táborského. Pokud mi to časově vyjde, rád bych se jel do Bratislavy podívat na nějaký zápas. Klukům budu držet palce.

Reklama

Související témata: