Hlavní obsah

VIDEO: Košťál má zlomený nos, přesto pomohl loupit na Letné

PRAHA

Fotbalisté Liberce se stávají pro Spartu nepřekonatelným soupeřem. V posledním kole minulé sezóny jí vzali zbytky nadějí na titul, na podzim ji u Nisy deklasovali 3:0 a moc nescházelo, aby v pondělí uspěli i na Letné. Nakonec odvezli bod, k němuž přispěl i obránce Košťál hrající se zlomeným nosem.

Článek

Již tak oslabená obrana Slovanu dostala na samém začátku zápasu další trhlinu. Ze souboje s Holendou odpadl zakrvácený Košťál. „Hned ve 30. vteřině to samozřejmě byl problém, který nás provázel celý první poločas. Košťál byl průběžně odesílán k ošetření a komplexně jsme jeho zlomený nos dali do pořádku až o přestávce,“ líčil liberecký trenér Ladislav Škorpil.

O tom, že by Košťála vystřídal, prý neuvažoval. „Tak by se neptal ani Suvorov, ani Pavka Korčagin. S takovou by přece Suvorov nic nevyhrál a bez Korčagina by širokorozchodnou trať taky nepostavili,“ vytasil Škorpil jeden ze svých oblíbených bonmotů.

Liberecký moloděc vyšel z kabiny pěkně zmordovaný a nebylo mu příliš rozumět. „Dohrál jsem pod injekcemi, takže to moc nebolelo. Nos mi doktoři rovnali až po zápase. Uvidíme, jak se to bude hojit,“ konstatoval Pavel Košťál.

Sparťané si mohou rvát vlasy, že trablů protivníka nedokázali využít. Jsou sice dál druzí, ale jen o dva body před Mladou Boleslaví, Jabloncem a Libercem. A v příštím kole jedou na Slavii... „Velká škoda. Říkali jsme si, že když doma vyhrajeme, půjdeme do derby s čistou hlavou. Na vedoucí Slavii se opravdu nedíváme, remíza je ztrátou především v souboji o druhé místo,“ uvědomoval si záložník Jiří Kladrubský.

Reklama

Související témata: