Hlavní obsah

Brno - Plzeň 1:3Viktoria otočila zápas v Brně a na Slavii ztrácí bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Ševčík 1 : 0
59. Bucha 1 : 1
69. Kopic 1 : 2
90. Vlkanova 1 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně otočili utkání 18. kola první ligy v Brně a vyhráli 3:1. Na vedoucí gól domácího Michala Ševčíka z deváté minuty odpověděli po přestávce v rozmezí deseti minut Pavel Bucha a Jan Kopic. V nastavení přidal pojistku střídající Adam Vlkanova při přesilovce po vyloučení Josefa Divíška. Obhájce trofeje na jaře poprvé zvítězil a z druhého místa ztrácí bod na vedoucí Slavii. Brněnský nováček nevyhrál páté kolo po sobě, získal v nich jediný bod a v tabulce zůstal jedenáctý.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Míč po střele Jana Kopice (není na snímku) letí podruhé do brněnské branky Martina Berkovce.

Článek

Trenér Viktorie Michal Bílek udělal v základní sestavě oproti domácí porážce 1:2 s Hradcem Králové dvě změny, poprvé od začátku nastoupila zimní posila záložník Květ. Úvod ale Plzni nevyšel. Už ve třetí minutě vystrašil Staňka zakroucený centr Texla, který přistál na břevnu.

O šest minut později už plzeňský gólman lovil míč ze sítě. Hrabinův centr našel mezi stopery Ševčíka a ten hlavou zaznamenal svůj osmý gól v ligové sezoně. Hosté se z nepříznivého stavu těžko vzpamatovávali, navíc se jim zranil klíčový středopolař Kalvach. Ve 24. minutě moc nechybělo, aby inkasovali podruhé. Součkův trestný kop za faul Hejdy na Řezníčka s námahou vytáhnul Staněk na roh.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Jiří Texl z Brna a Pavel Bucha z Plzně

Kromě brejků a standardních situací Brno také dobře bránilo a nepustilo Plzeň k větší šanci. Pouze ve 38. minutě se musel Berkovec pořádně natáhnout, aby vytáhl nad břevno hlavičku Chorého. Západočeši začali druhou půli očekávaným náporem, ale chyběla jim přesnost a nápad, jak vyzrát na pevnou defenzivu Zbrojovky. Povedlo se to krátce poté, co sudí Orel po zásahu videorozhodčího neuznal Řezníčkův gól z jasného ofsajdu. Z protiútoku se míč dostal do nekoncentrované obrany Brna a Bucha z deseti metrů vyrovnal.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Brněnský Michal Ševčík (vlevo) střílí hlavou gól v ligovém utkání s Plzní.

Plzeň tento moment nabudil k další aktivitě a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Po standardní situaci se míč dostal na hranici šestnáctky ke Kopicovi, který jej excelentně zakroutil do horního růžku. Do domácích negativ druhé půle zapadlo i vyloučení Divíška za faul na Kopice. Orel po kontrole u monitoru v 75. minutě změnil původní žlutou kartu na červenou.

Třetí gól Viktorie snadno přidal Vlkanova v šesté minutě nastaveného času, když postupoval na prázdnou branku, protože Berkovec se snažil pomáhat spoluhráčům v pokutovém území hostů. Brno tak prohrálo třetí z posledních čtyř kol, naopak Plzeň protáhla venkovní ligovou sérii bez porážky na 21 duelů.

18. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 1:3 (1:0)
Branky: 9. Ševčík - 59. Bucha, 69. Kopic, 90.+6 Vlkanova. Rozhodčí: Orel - Caletka, Matoušek - Kocourek (video). ŽK: Ševčík, Šural - Hejda, Ndiaye, Květ. ČK: 75. Divíšek (Brno). Diváci: 5018.
Brno: Berkovec - Hrabina, Šural, Endl, Divíšek - Texl (81. Pachlopník), Souček (37. Hladík) - Matejov (69. Ali), Blecha (69. Granečný), Ševčík (81. Rogožan) - Řezníček. Trenér: Dostálek.
Plzeň: Staněk - Havel, Hejda, Pernica, Jemelka - Bucha, Kalvach (21. Ndiaye) - Kopic (89. Jirka), Květ (62. Vlkanova), Mosquera - Chorý. Trenér: Bílek.

Reklama