Hlavní obsah

Viktoria si pojistila kanonýra, Chorý podepsal s Plzní novou smlouvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový reprezentant Tomáš Chorý podepsal s Viktorií Plzeň den po utkání s Fiorentinou novou smlouvu do roku 2027. Devětadvacetiletý útočník přišel v roce 2018 ze Sigmy Olomouc a během angažmá na západě Čech oslavil zisk dvou mistrovských titulů. O prodloužení kontraktu informoval klub na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Radost plzeňského útočníka Tomáše Chorého z gólu proti Spartě

Článek

Urostlý útočník si dvakrát zahrál i nejprestižnější klubovou soutěž – Ligu mistrů –, kde zaujal například vítěznou a postupovou trefou proti AS Řím, dvakrát se střelecky prosadil i v domácím duelu proti slavné Barceloně. Svými výkony zaujal i reprezentační trenéry, gólem přispěl k postupu na Euro do Německa a prosadil se i v posledním duelu proti Arménii. Plzeň s ním může nadále počítat.

„Jsem šťastný. Prožívám skvělé období, týmu se daří a tohle je pro mě další důležitý moment. Na všem jsme se s vedením klubu korektně domluvili a vše dopadlo, jak mělo. Když mi Viktorka nabídla novou smlouvu, měl jsem jasno, líbí se tu mně i mojí rodině,“ řekl Chorý. „Obrovsky se těším na další zápasy. Máme skvělé fanoušky, chodí na nás plný stadion a já jim chci i nadále dělat co nejvíce radosti,“ doplnil.

„Tomáš patří k našim klíčovým hráčům. V každém zápas ukazuje svůj obrovský přínos pro tým, patří do reprezentačního týmu a podpis nové smlouvy je i pro nás důležitým krokem,“ uvedl sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

Rodák z Olomouce odehrál v české lize rovných 200 zápasů a vstřelil v nich 46 gólů, za národní tým nastoupil třikrát a dvakrát skóroval. Svými výkony výrazně přispěl Viktorii k postupu do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy a je vážným uchazečem o nominaci na letní evropský šampionát.

Reklama