Hlavní obsah

Viktoria vyřešila patálie s gólmany, do Plzně přichází exslávista a exsparťan Kozáčik

Plzeň

Posilu mezi tři tyče hlásí fotbalová Viktoria Plzeň. Tříletou smlouvu podepsal ve čtvrtek dopoledne ve Štruncových sadech brankář Matúš Kozáčik. Osmadvacetiletý slovenský gólman se ihned zapojil do tréninku s novými spoluhráči. Odchovanec Dolního Kubína chytal za Slavii i Spartu a od roku 2010 patřil kyperskému celku Anorthosis Famagusta FC.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Brankář Matúš Kozáčik ještě v barvách Slavie

Článek

Patálie s gólmany zažehnali. Plzeňským se hned na začátku přípravy zranili Bolek i Pavlík, který musel dokonce na operaci. A tak vedení účastníka loňského ročníku Ligy mistrů ukázalo na ostříleného gólmana, který Gambrinus ligu dobře zná.

„Matúš Kozáčik je perspektivní gólman, který ve svém věku nasbíral spoustu zkušeností z těžkých zápasů. Při aktuálním zdravotním stavu Romana Pavlíka jsme hledali brankáře, který by s Petrem Bolkem vytvořil základní dvojici pro duely Evropské ligy i domácí Gambrinus ligy. Nyní se právě mezi těmito dvěma rozhodne o pozici brankářské jedničky pro nadcházející sezonu," řekl k transferu Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

„Matúš nám pomůže vyřešit situaci mezi gólmany. Je to kvalitní fotbalista, který se navíc během několika málo minut stoprocentně rozkoukal v kabině a očividně si viktoriánskou atmosféru užívá," řekl k příchodu Kozáčika trenér Pavel Vrba. „Matúš se vzhledem k lehkému tréninkovému manku nezapojí do sobotního duelu s Ústím, naopak program v Rakousku by již měl absolvovat na sto procent," dodal kouč.

Sám Kozáčik si angažmá v Doosan Areně pochvaluje. „Zájem Plzně mě hodně potěšil, jedná se o velmi ambiciózní mužstvo s moderním herním projevem. Láká mě možnost evropských pohárů i útok na český ligový titul." Pro západočeský klub mluvilo vedle přímého jednání managementu Viktorie hned několik dalších faktů. „Hodně jsem o Plzni mluvil s Honzou Rezkem, který mi Viktorii po všech stránkách doporučil. Do Čech se navíc těším také kvůli rodině. A v neposlední řadě je to parta v kabině, o které mi Réza vyprávěl hotové legendy. Už na základě prvních minut můžu potvrdit, že ani v nejmenším nepřeháněl," usmíval se čerstvý viktorián.

Kozáčik je odchovancem Dolního Kubína. Už jako dorostenec přišel do Košic, kde působil následujících pět let. V devatenácti letech přestoupil do Slavie, kde kryl záda Radkovi Černému. Po jeho odchodu v lednu 2005 se stal slávistickou jedničkou. V létě 2007 přestoupil do Sparty a vytvořil brankářskou dvojici s Tomášem Poštulkou. V roce 2010 přestoupil do kyperského celku Anorthosis Famagusta FC. Matúš si připsal také pět startů ve slovenské reprezentaci do jedenadvaceti let, jeden zápas absolvoval i v dresu slovenského národního týmu.

Reklama

Související témata: