Hlavní obsah

Viktoriány těší vítězná generálka. Kodaň bude hrát o Ligu mistrů, takže cenný skalp!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři góly Hamburku (3:3), tři branky Karlsruhe (3:3), stejný počet gólů naložili fotbalisté Plzně soupeři i v závěrečném duelu na soustředění v Rakousku. Dánského mistra FC Kodaň porazili v páteční generálce na novou sezonu 3:2. „Všem kvalitním soupeřům jsme vstřelili tři branky, což je samozřejmě povzbuzující," řekl klubovému webu autor úvodní trefy, záložník Jan Kopic.

Foto: FCVP/Ondřej Pastor

Plzeňský záložník Adam Vlkanova střílí na branku Kodaně v přípravném utkání v Rakousku.

Článek

Viktoria tak zakončila rakouské soustředění vítězně, výhra nad dánským mistrem má zvuk. „Jsme spokojení. Kodaň byla nejtěžší ze soupeřů, kterým jsme čelili. Budou hrát o Ligu mistrů, takže cenný skalp," podotkl Kopic, který zakončil v úvodní 45minutovce (pozn. - utkání se hrálo na 3x45 minut) rychlý brejk.

„Čekal jsme na ztrátu soupeře kolem středového kruhu. Balon šel rychle na Erika Jirku, který poslal bombu do horní tyčky. Ke mně se míč odrazil někam na penaltu a se štěstím jsem ho dotlačil do branky," popisoval Kopic.

Západočeši tak pod novým trenérem Miroslavem Koubkem v přípravě solidně šlapali. Nevyhráli pouze s Hamburkem. „Nejlepšího soupeře jsme si nechali na konec. Kodaň ukázala sílu na míči a kvalitu v přechodové fázi. Odolávali jsme velice dobře. Vytvořili jsme si zajímavé šance. Na šance to byl vyrovnaný zápas, který jsme nakonec zvládli vítězně. Vítězná tečka je pozitivní," těší asistenta Marka Bakoše.

„Příprava proběhla podle plánu. Malinko nás mrzí zranění Milana Havla a Filipa Čiháka. Kluci jsou nažhavení a těší se na start sezony. Pátek byl poslední den soustředění a všichni se už těší domů. Hráči odvedli kvalitní práci, ale ukázalo nám to kopec práce, která je ještě před námi," dodal Bakoš.

Reklama