Hlavní obsah

Vítej doma, šampione! Krejčí se vrací do Sparty, přestože měl nabídky ze zahraničí

Aktualizováno

Mistrovské treble, postup do čtvrtfinále Evropské ligy. Ladislav Krejčí je podepsaný pod největšími úspěchy fotbalové Sparty z poslední doby. Osmadvacetiletý reprezentant teď našel cestu domů a po čtyřech letech ve službách italské Boloni se vrací na Letnou, kde podepsal tříletou smlouvu. Klub ho uvádí originálním videem s kuchařem Emanuelem Ridim. Krejčí tak stihne s mužstvem soustředění v Rakousku a Sparta bude řešit příjemný problém. Jak rozlišit dva hráče stejného jména v týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal a Ladislav Krejčí oslavují vedoucí gól na hřišti Lazia Řím. Ve Spartě už jsou zase spolu...

Článek

Patří k nejvýraznějším protagonistům zázračného letenského ročníku 1992. Po čtyřleté anabázi v Serii A je Ladislav Krejčí zase zpátky ve Spartě.

Odcházel jako levý záložník, vrací se nejspíš jako levý obránce, případně halvbek, pokud trenér Kotal zvolí rozestavení 3-5-2.

„Láďa Krejčí se vrací do klubu, který ho vychoval a ke kterému ho pojí velmi silné pouto. Hráč měl ještě platnou roční smlouvu v Boloni, registrovali jsme na něj nabídky z Itálie i několika dalších zahraničních soutěží. Láďu však přesvědčila komunikace se sparťanským sportovním vedením, návrat na Letnou byl jeho prioritou," ujišťuje Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která Krejčího zastupuje.

Dozrál do pozice lídra

Čerstvá posila tak může s mužstvem již v úterý zamířit na soustředění do Rakouska.

„Jsme rádi, že se jednání podařilo rychle dotáhnout do finále. Do sparťanského týmu se vrací hráč s více než 80 starty v Serii A a čtyřiceti zápasy v dresu reprezentace, který navíc přirozeně dozrál do pozice lídra. Jsme rádi, že se nám pro klub i hráče podařilo celý transfer dotáhnout do zdárného konce," dodává Kolář.

„Moc jsem se sem těšil. Jsou to krásné pocity vracet se na Spartu. Odehrál jsem toho tady dost, těším se, až zase nastoupím v rudém dresu," řekl Krejčí klubovému webu bezprostředně po podpisu smlouvy.

„Láďa je odchovanec, sparťan, má reprezentační zkušenosti, působil roky v zahraničí. Velkou výhodou je, že se v Itálii naučil hrát na všech pozicích na lajně, má zkušenosti s obranou ve čtyřech i ve třech hráčích. Proto i trenér o jeho příchod hodně stál," libuje si sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Už jsou takřka kompletní

"Stejně jako Ondra Čelůstka je Krejda typ hráče, který má po návratu ze zahraničí velkou touhu a motivaci vyhrávat a bojovat o trofeje, na které v cizině nedosáhl. Přesně tohle náš tým potřebuje. S trenérem jsme si vytyčili, že chceme mít 90 procent mužstva k dispozici pro soustředění, což se nám podařilo. Téměř kompletní kádr pro sezonu odjel do Rakouska," dodává ředitel.

Rosický si vyhlédl také dalšího odchovance z národního týmu. Záložníka Davida Pavelku, který má ještě na rok smlouvu v turecké Kasimpase.

Z Turecka už každopádně přišel reprezentační stoper Ondřej Čelůstka, před ním Sparta získala brankáře Dominika Holce z Žiliny a ofenzivního hráče Martina Minčeva z bulharského Černo More Varna. Dávid Hancko si navíc o rok prodloužil hostování z Fiorentiny.

Sparta teď má paradoxně dva Ladislavy Krejčí. V minulé sezoně s ní domácí pohár získal také 21letý juniorský reprezentant, který před rokem přišel z Brna.

Reklama

Související témata: