Hlavní obsah

Vlastník fotbalové Slavie Řebíček se stal prezidentem klubu

PRAHA

Nový většinový vlastník fotbalové Slavie Aleš Řebíček se stal prezidentem klubu. Do nově vytvořené funkce ho ve čtvrtek dopoledne jmenovalo představenstvo pražského celku. Informovaly o tom slávistické webové stránky.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Aleš Řebíček je od začátku srpna většinovým vlastníkem a prezidentem fotbalové Slavie.

Článek

"Být prezidentem Slavie je pro mne velká čest. Jsem připraven pracovat na tom, aby Slavia získala zpět své ztracené pozice a začala znovu vítězit. Věřím, že společně s jejími věrnými fanoušky ji dokážeme vrátit tam, kde si tak slavný klub zaslouží být," uvedl bývalý ministr dopravy.

Ten ve středu odkoupil od dosavadního většinového majitele klubu investiční skupiny Natland Group celý sedmdesátiprocentní podíl, který firma ve Slavii držela, a ovládl 98 procent akcií pražského celku.

V návaznosti na to ve čtvrtek zástupci Natlandu rezignovali na všechny pozice ve statutárních orgánech klubu - v představenstvu a dozorčí radě. Z představenstva Slavie tak odchází investiční ředitel Natlandu Josef Vojta a momentálně v něm figurují pouze generální ředitel klubu Miroslav Platil a bratr Aleše Řebíčka Adam. Chybějící člen bude doplněn v blízké době a poté musí být ještě schválen valnou hromadou.

Reklama

Související témata: