Hlavní obsah

Vlček se hlásí o místo ve Slavii, k ostatním stoperům vzhlíží. Pas jako od Modriče, chválil ho střelec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik plusových bodů v tlačenici o základní sestavu shrábnul parádním pasem, po kterém Ivan Schranz vyrovnal. Stoper fotbalové Slavie Tomáš Vlček už nikam na hostování nepůjde, trenér Jindřich Trpišovský se svým štábem ho chce mít k dispozici. Věří mu. Proti Dynamu Drážďany se dvaadvacetiletý obránce dostal na hřiště po prostřídání celé sestavy v 63. minutě. „V takové atmosféře jsem ještě nehrál, užíval jsem si každou minutu. Klobouk dolů před oběma kotly fanoušků,“ shrnul své dojmy Vlček po remíze 1:1 v generálce na sezonu proti třetiligovému sokovi z Německa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vlček na archivním snímku ještě v dresu Pardubic, kde hrál v minulé sezoně.

Článek
Fotogalerie

Vlčkova asistence byla vskutku exkluzivní. Přebral míč, rozhlédl se a dlouhým a přesným nákopem vyslal Schranze, který se probil mezi obránci a vyrovnal. „Pas byl opravdu nádherný. Často se to nevidí a bylo to vlastně naprosto geniální z jeho strany. Prostě zvedl hlavu, já jsem viděl, že hledá za obranou místo. Dal mi to tam perfektně. Jako Luka Modrič," chválil střelec s úsměvem mladšího spoluhráče s přirovnáním k chorvatské hrající legendě.

Konstruktivní rozehrávku musí stoper, který chce být ve Slavii, ovládat. „Nevím, jestli to bylo úplně nacvičené. Viděl jsem, že jsem sám, že Schanzik nabíhá a že je tam prostor. Hlavně jsem rád, že jsme dokázali srovnat a že na tom mám nějaký podíl," líčil Vlček, který bezprostředně po utkání musel ještě se zbylými členy druhé sestavy běhat po hřišti, aby měl v nohách potřebnou zátěž.

Po hostování v Ústí nad Labem, Jihlavě a Pardubicích vyzrál pro šanci ve Slavii. Může nabídnout rychlost, což se v často riskantním způsobu hry hodí. Navíc červenobílí v přípravě hodně zkoušeli variantu se třemi stopery, tudíž se zdá, že solidní vytížení by mohl dostat.

Není ale sám, kdo touží hrát. Igoh Ogbu, Tomáš Holeš, Taras Kačaraba, Aiham Ousou a Jan Bořil se společně s ním proti Drážďanům na stoperském postup protočili. „Jelikož je Slavia největší a nejlepší český klub, je jasné, že tu bude konkurence. A ta je prospěšná. Mám obrovskou motivaci porvat se o místo. K ostatním stoperům vzhlížím, chci být ještě lepší. Když máte jisté místo, hlava pracuje jinak. Tady to tak není, budu se pořád posouvat, pracovat a odevzdávat maximum, abych dostal šanci," prohodil Vlček.

Slávistické prostředí zná z mládeže, teď si ale přeci jen zvyká na jiný tlak. Výhodu má v tom, že už předtím přípravu pod Trpišovským absolvoval. Trochu si vše osahal. Ale bouřlivá atmosféra přátelského utkání s Drážďany pro něj byla novinkou.

Slavia představuje dresy pro novou sezonuVideo: PUMA

„Je strašně krásné, když je takhle plno. Hraje se hned jinak, člověk si to užívá. Fotbal se hraje pro fanoušky, a když vidíte, jak milují svůj klub, je hezké jim dělat radost. Nesvazuje mě to," podotkl nyní už pevný člen Trpišovského družiny. Bude na něm, jak se prosadí.

Související témata:
  Plzeň - Ostrava dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  Slovácko - Slavia dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  Ml. Boleslav - Sparta dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.