Hlavní obsah

Generálka Slavie? Skvělá atmosféra a rozpaky. Základní sestava bez posil, hráči na odchodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generálka proti Dynamu Drážďany ukázala fotbalové Slavii rezervy. Český vicemistr remizoval s třetiligovým německým soupeřem 1:1. „V přípravě to byl náš nejslabší výkon,“ shrnul trenér sešívaných Jindřich Trpišovský s vědomím čtyř předchozích výher. „Ale je dobře, že jsme si tím prošli. Ukázalo nám to, na čem budeme pracovat v týdnu,“ dodal hlavní slávistický stratég.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský

Článek

Utkání v Edenu nemělo parametry obyčejného přípravného zápasu. Skoro sedmnáct tisíc fanoušků na tribunách vytvořilo bouřlivou atmosféru, postarali se o ni také příznivci Dynama, kteří zaplnili sektor hostí i celou vedlejší tribunu. Bylo jich více než čtyři tisíce. „Organizaci utkání musím pochválit. Chtěli jsme mít pocit plného stadionu a ostrého zápasu. To se povedlo," potěšilo Trpišovského.

Jeho soubor ale na hřišti postrádal drajv. Mýlili byste se, pokud byste čekali, že Slavia účastníka třetí nejvyšší soutěže Německa zválcuje a bude si vypracovávat šanci za šancí. Chyběla lehkost, přesnost i další důležité atributy. „Nedokázali jsme se dostat do tlaku, nefungoval nám dobře presink, soupeř nám z něj vyjížděl. Dynamo hrálo hlavně v první půli výborně," rozebral kouč červenobílých.

Od první minuty opět zkoušel formaci se třemi stopery a třemi útočníky. Jak vypadala? Ondřej Kolář - Taras Kačaraba, Igoh Ogbu, Tomáš Holeš - David Douděra, David Pech, Oscar Dorley, Matěj Jurásek - Ondřej Lingr, Václav Jurečka, Mick Van Buren. Do druhé půle vyměnil jen brankáře, do hry šel Aleš Mandous a změnil rozestavení na 4 - 5 - 1. Vypadalo takto: Douděra, Ogbu, Kačaraba, Pech - Holeš, Oscar - Jurásek, Lingr, Jurečka - Van Buren. „Je pro nás důležité v průběhu utkání měnit rozestavení," zdůraznil Trpišovský.

„Boj o místo v sestavě je otevřený. Jsou tři čtyři posty, na které se nám tlačí víc hráčů a kde se ještě rozhodujeme. Příští týden budeme brát také v potaz, proti jakému soupeři hrajeme a že se nám na něj dlouhodobě nedaří. Důležitým faktorem mohou být standardní situace. I když se to hodně blížilo naší představě, ale jasné to není. V přípravě vypadalo dobře víc hráčů," nastínil kouč, jak uvažuje o základní sestavě pro první ligové utkání s Hradcem Králové.

Proti Drážďanům v ní nebyl ani jeden nováček. Útočníci Mojmír Chytil a Muhamed Tijani a navrátilci z hostování - krajní univerzál Michal Tomič a stoper Tomáš Vlček - naskočili do utkání po hromadném střídání v 63. minutě.

„Noví hráči nám rozšířili možnosti a typologii. Mají vždy deficit, protože hráči, kteří tu jsou, už mají mezi sebou vazby. Zvykají si, tohle pro ně byl první kontakt a zkušenost, jaké je hrát doma v takové atmosféře proti soupeři, který tu hraje na sto procent," uvedl Trpišovský. „Ale kdybych měl říct někoho, kdo má do základní sestavy nejblíž, tak je to Mojmír Chytil," dodal trenér Slavie.

Vcelku zaujal na pozici levého halvbeka (wingbeka) Matěj Jurásek. Talentovaný hráč, který obvykle hrává ve stylu Arjena Robbena „přes nohu" na pravém křídle, si může vydobýt nové místo po odchodu jmenovce Davida Juráska do Benfiky Lisabon. „Vycházíme z toho, že do tlaku budeme na levou stranu hledat leváka. Matěj vypadal v přípravě velmi dobře, má dobrou aktuální formu. Chtěli jsme ho vyzkoušet. Zvládl to i do defenzivy a dopředu byl nebezpečný," byl spokojený Trpišovský.

Slavia protočila dvě jedenáctky, a to se do nominace nedostali například Srdjan Plavšič nebo novic Conrad Wallem. „Už není v plánu, že by někdo přišel. Kádr se bude určitě zužovat. Dva hráči vědí, že jim umožníme působit jinde, sportovní úsek vede jednání s kluby, kam by mohli jít. V týdnu by mělo dojít k nějakým odchodům," prozradil Trpišovský. Aniž by jmenoval, jedním z hráčů na odchodu by měl bý záložník Petr Hronek.

Reklama

  2 : 1 Sparta - Ostrava 2 : 1 dohráno
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  0 : 1 Ml. Boleslav - Slovácko 0 : 1 dohráno
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 30
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články