Hlavní obsah

Vlkanova dostal čas na odpočinek. Hradec začal přípravu také bez Fendricha

Fotbalisté Hradce Králové zahájili letní přípravu zatím bez většího počtu změn. Šestý celek uplynulé ligové sezony už v minulých dnech opustil pravý bek Jan Mejdr, který zamířil do Sparty, a skončil také brankář Vilém Fendrich. V týmu zatím zůstává další z opor záložník Adam Vlkanova, vzhledem k nedávným reprezentačním povinnostem ale dostal čas na odpočinek. U mužstva bude s největší pravděpodobností pokračovat trenér Miroslav Koubek, byť klub zatím oficiálně neoznámil prodloužení končící smlouvy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek.

Článek

Zatímco Mejdr v letní pauze přestoupil do Sparty, opačným směrem zamířil obránce Adam Gabriel. První letní posila Hradce Králové ale spolu s dalšími reprezentanty Vlkanovou a členy mládežnických národních týmů Davidem Jurčenkem a Danielem Kutíkem dostala volno a na prvním tréninku nebyla. Sedmadvacetiletý Vlkanova se netají tím, že by se chtěl v kariéře posunout a Hradec Králové opustit, ale konkrétní nabídku podle všeho aktuálně nemá.

Hradec Králové po vypršení smlouvy opustil brankář Fendrich. Jednatřicetiletý gólman začal uplynulou sezonu jako jednička, ale v závěru ročníku kryl záda Patriku Vízkovi. Do klubu se naopak vrátil jiný brankář Michal Reichl, jenž byl v minulém ročníku zapůjčen do Dukly Praha. Po hostování v Chrudimi se podle klubového webu zapojil do přípravy s "Votroky" také mladý útočník Filip Firbacher.

Úvodní trénink letní přípravy vedl trenér Koubek. Sedmdesátiletý kouč si podle všeho prodlouží kariéru, byť klub zatím nepotvrdil prodloužení kontraktu. Původní smlouva s Koubkem měla "Votrokům" vypršet po uplynulé sezoně, v níž zkušený trenér dovedl nováčka nejvyšší soutěže k nečekanému šestému místu.

Reklama