Hlavní obsah

Vlkanova poblíž vápna? To smrdí průšvihem, lamentoval trenér Bohemians po prohře s Hradcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První zápis do statistik a ještě k tomu vítězný. Po bouřlivém létě, kdy už mnozí viděli hradeckého kapitána snad všude, jen ne v dresu Votroků, ukázal Adam Vlkanova, že je stále maximálně odhodlaný bojovat za černobílé barvy. „Dokud jsem v Hradci, chci mu dát co nejvíc,“ culil se po povedeném pondělním utkání Vlkanova, který svůj skvělý individuální výkon podpořil i vstřelením vítězné branky. Za Hradec se kromě něj prosadil i Filip Kubala, o snížení z pohledu Bohemians se z penalty postaral David Puškáč. Votroci si z Ďolíčku odvezli cenné tři body za výhru 2:1.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Utkání mezi Bohemians a Hradce se hrálo za hustého deště

Článek
Fotogalerie

Trenér hostujícího Hradce Miroslav Koubek byl spokojen hlavně s tím, jak se jeho mančaft prezentoval v první půli. „Byli jsme lepším týmem, měli vynikající přechod do útoku a vedli jsme o dvě branky po krásných akcích. Bohemku vrátil do hry kontaktní gól z penalty, ve druhém dějství to od nás pak už nebylo ono," ohlížel se zkušený kouč za pondělním duelem.

Veterán mezi ligovými lodivody také zhodnotil s nadsázkou sobě vlastní právě situaci, po níž se pokutový kop pískal. „Dnes jsem si poprvé v trenérské kariéře vzal brýle a daný souboj jsem tak viděl více než ostře, penaltu ale sudí po konzultaci s videorozhodčím zapískal a já to přijímám," prohlásil 70letý kouč.

Bez odezvy nenechal Koubek ani povedené představení Adama Vlkanovy. „Dnes podal nejlepší výkon z celé sezóny," komentoval výmluvně výkon svého svěřence šéf hradecké lavičky.

„Je to naprosto bez debat nadstandardní hráč. Jakmile se dostane k balonu někde u šestnáctky, smrdí to průšvihem," potvrdil slova svého protějšku trenér poražených Bohemians Jaroslav Veselý. Jejich náhled na průběh prvního dějství se už ale výrazně lišil.

„Po celé utkání jsme byli silnější na míči, Hradec hrozil hlavně z rychlých protiútoků. Dle mého názoru jsme měli územní převahu, která pokračovala i do druhé půle. Srovnat jsme ale nedokázali, i když bychom si bod vzhledem k průběhu zápasu zasloužili," konstatoval 45letý kouč Klokanů.

Postoupí Plzeň do základní skupiny Ligy mistrů, příspěvek z pořadu Přímák s Martinem VozábalemVideo: Sport.cz

Spokojeností pak pochopitelně zářil po utkání hlavně ze všech stran chválený Adam Vlkanova, který se prosadil, vzhledem k jeho vzrůstu, poněkud netradičně hlavou. „Kuča (Jakub Kučera, pozn. red.) mi poslal výborný centr a mně už jen stačilo to trefit," poznamenal skromně 27letý ofenzivní univerzál, pro něhož se jednalo o první trefu v sezóně.

Vlkanova si ale i po letní pauze plné přestupových spekulací nadále nechává všechny dveře otevřené. Přestupové okno totiž v Česku končí až 8. září. „Nikdo nemůže vidět do budoucnosti, třeba se ještě něco naskytne. Momentálně jsem ale šťastný, že jsme vyhráli tady v Ďolíčku. V Hradci jsem vyrostl a budu mu vždy dávat co nejvíc," uzavřel kapitán Votroků.

Reklama