Hlavní obsah

Vlkanova ustál pokřiky fanoušků Slavie. Potvrdil, že je profík, chválí bývalý reprezentant

Adam Vlkanova si hned v prvním kole zahrál v dresu Hradce Králové proti Slavii, do níž přitom měl podle letních spekulací přestoupit. Nakonec se mohl radovat z překvapivé výhry 1:0 v dresu východočeského mužstva. „Po předcházející sezoně mluvil o tom, že si už úplně neumí představit, že bude v Hradci pokračovat. Je tam, zápas odehrál velmi dobře…“ pozoruje moderátor Aleš Svoboda v pořadu Přímák a tématu se věnuje s hostem Václavem Němečkem ve fotbalovém studiu Sport.cz.

Vlkanova ustál pokřiky fanoušků Slavie. Potvrdil, že je profík, chválí bývalý reprezentantVideo: Sport.cz

 
Článek

O Vlkanovu přitom byl údajně zájem nejen v Edenu, ale i u zahraničních klubů.

„Chápu tu jeho situaci a situaci Hradce. Pokud jsem to měl možnost sledovat, tak tam byla nějaká možnost odejít do Ameriky, která se nepovedla a je logické, že hráč musí přepnout na domácí soutěž a makat za ten tým, kde je," připomíná Němeček.

Slavia už protočila 24 hráčů v prvních třech soutěžních kláních. Je správné mít tak široký kádr? Diskutujeme v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

„Ale je profík a myslím, že to zvládnul velmi dobře, byl jeden z nejlepších hráčů na hřišti," oceňuje královéhradecký rodák, který si také zahrál za místní klub, než přestoupil do Sparty.

Vlkanova se přitom musel vypořádat i s pokřiky příznivců sešívaných. „Zaznamenal jsem, že na něj slávističtí fanoušci nevhodně křičeli a on to pojal velmi, velmi dobře. Prostě neodpovídal, odpovídal svým výkonem, a to bylo to nejlepší, co mohl udělat," těší Němečka.

Přímák s Václavem Němečkem.Video: Sport.cz

Více najdete ve videu z pořadu Přímák, který můžete zhlédnout i v kompletní podobě a můžete si jej také přehrát jako podcast.

Co řekl Vlkanova po zápase se Slavií?
O fanoušcích Slavie:
„Někdo se takhle chová, začne nadávat. Ale mně to nevadilo, naopak mě to ještě víc vtáhlo do zápasu, strašně moc mě to motivovalo. O to větší radost z vítězství mám."
„Skandovali, nadávali. Před měsícem všichni chtěli, abych tam šel, teď na mě ti samí budou řvát, že mě nikdo nechce. Přitom mě chtěli oni. Ale já to chápu, prohrávali, hecují to. Je to super, když je to takhle vyhecované. Člověk je v zápase, není to mrtvé.“
O jednáních se Slavií:
„V jednu chvíli jsem opravdu věřil, že to dopadne. Byli jsme tak nějak domluvení, ale kluby se neshodly. To už není na mně, abych hodnotil, zda je částka, kterou požaduje Hradec, hodně nebo málo. Jestli někdo mohl nebo nemohl dát víc. Takhle to prostě udělali. I když jsem čekal, že to nějak dopadne, tak jsem prostě v Hradci." (ČTK)

Reklama