Hlavní obsah

Sparta v pozoru! Gólmani Kovář a Vaclík společně trénovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalová Sparta by měla být v pozoru. Brankáři Matěj Kovář a Tomáš Vaclík měli mít společný trénink. Druhý jmenovaný zveřejnil na svém twitterovém účtu příspěvek, ve kterém jsou na fotografii vidět dva páry rozlišných brankářských rukavic se jmény zmíněných gólmanů. Bývalá jednička Sevilly, Sparty či Basileje k tomu dopsala popisek v anglickém jazyce „dnešní tréninková dvojice". Je možné, že se blíží chvíle, kdy jednoho z nich, či možná oba dva, angažuje letenský klub.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Matěj Kovář ještě v dresu Sparty Praha.

Článek

Oba hráči jsou v poslední době spojování s transferem do pražské Sparty. A každý svým způsobem. U Tomáše Vaclíka, jenž je aktuálně volným hráčem, se jedná nejspíše o pouhé spekulace. Vaclík se už dříve nechal slyšet, že by preferoval raději pokračování v zahraničí  a o návratu na Letnou aktuálně nevyjednává.

Situace aktuálně brankáře Manchesteru United je zajímavější. Anglický velkoklub před pár dny na svých webových stránkách oznámil, že český rodák z Uherského Hradiště nepoletí na plánované letní soustředění do Spojených státu. A to i přesto, že si připsal dva starty v přípravných duelech proti Leedsu United a francouzskému Lyonu. V utkání proti Francouzům zůstal navíc jako jediný ze všech hráčů po celou dobu na place.

V zahraničí se spekuluje, že by se Matěj Kovář mohl vrátit na Letnou v rámci dalšího ročního hostování do léta 2024. K dohodě klubů však zatím nedošlo i přes intenzivní zájem z Letné. Fanoušci ale po tweetu Tomáše Vaclíka jistě zpozorněli. Třeba letenský klub brzy ohlásí zajímavou novinku.

Asistent kouče Luboš Loučka před utkáním s Olomoucí čelil dotazu na pozici brankáře. Úvodní duel odchytal Vojtěch Vorel a udržel čisté konto. O tom, že bude letenskou gólmanskou jedničkou i dál, však Loučka nechtěl spekulovat. "Bavme se zatím o prvním utkání," uvedl v přenosu na O2 TV.

Reklama