Hlavní obsah

Vrba jako Chytrá horákyně. S bodovým ziskem spokojen a nespokojen zároveň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětačtyřicet bodů na kontě představuje po podzimu víc než slušný počin, pražské Spartě přesto stačí jen na třetí příčku, na níž přezimuje. „Být s takovým ziskem po 19 kolech třetí, to se myslím dlouho nestalo. Jenže se ukazuje, že liga se rozděluje na čtyři pět silných mužstev, která budou sbírat víc bodů, než jsme bývali v minulosti zvyklí,“ hodnotil letenský trenér Pavel Vrba podzimní část nejvyšší domácí fotbalové soutěže, kterou jeho tým zakončil výhrou na Hradcem Králové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Vrba během utkání s Hradcem Králové.

Článek

Čtvrtou výhrou v řadě, díky níž podzimní profit Sparty narostl na zmíněných 45 bodů. „Musíme s ním být spokojení i nespokojení zároveň," mudroval Vrba ve stylu Chytré horákyně.

„Není to málo bodů, ale Plzeň a Slavia jich uhrály víc. My jich mohli mít ale také víc. Alespoň o čtyři, protože některé zápasy končící remízou jsme měli zvládnout lépe," připomněl dělbu bodů v utkáních na Bohemians, v Ostravě či třeba doma s Jabloncem.

Pochopitelně, na některých ztrátách se podepsal náročný program na domácí i evropské pohárové scéně, s nímž se musela Sparta vyrovnávat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha oslavuje se spoluhráči gól.

„Jednatřicet zápasů během podzimu představuje šílené číslo. Vždyť my odehráli za čtyři měsíce tolik utkání, co jiná mužstva za celou sezonu," přitakával letenský kouč spokojený s tím, že hlavní cíle jeho tým splnil.

„Do jarních bojů v evropských pohárech jsme postoupili a s bělehradským Partizanem si to v únoru chceme rozdat o další postup. A to i s vědomím, že naším soupeřem je srbské top mužstvo a že nepůjde o jednoduchý dvojzápas. A v lize musíme doufat, že na jaře uhrajeme víc bodů než Slavia a Plzeň my."

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.