Hlavní obsah

Vrbova premiéra na Letné? Přestřelka a drama s vítězným koncem! Plzeň zachránila bod

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi v nedělním utkání 19. kola remizovali s Viktorií Plzeň. Západočeši rychle vedli, pak Boleslav skóre otočila, ale chvíli před koncem hosté šťastně vyrovnali na 2:2. Baník Ostrava vyhrál nad Jabloncem 2:1, když domácím vystřílel tři body De Azevedo, který proměnil dvě penalty. Bohemians hráli s Olomoucí 0:0 a branka nepadla ani v duelu Liberce s Českými Budějovicemi. Sparta, kterou na Letné poprvé vedl jako hlavní kouč Pavel Vrba, přestřílela Karvinou 4:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty sice v ligovém zápase s Karvinou rychle prohrávali, už do poločasu se jim ale povedlo skóre otočit.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Ostravy porazili Jablonec 2:1. Oba góly Slezanů dal už v úvodním dějství z pokutových kopů Dyjan Carlos de Azevedo, za hosty se mezitím trefil Vojtěch Kubista. Po změně stran neproměnil jablonecký Miloš Kratochvíl penaltu. Severočeši podruhé za sebou prohráli a na třetím místě neúplné tabulky mají už jen jednobodový náskok před čtvrtým Slováckem. Baník zvítězil po dvou porážkách a poskočil na šestou příčku.

Plzeň se nadále výsledkově trápí. Po krátkém vzedmutí se na počátku jarní části fotbalové ligy padla před týdnem doma s Libercem, nyní jen remizovala v Mladé Boleslavi 2:2. Západočeši vedli brzkým gólem Šulce, Boleslav ale brankami Ladry a Škody skóre otočila. V závěru zajistil Viktorii bod Matějka. Trenér Jarolím po návratu na mladoboleslavskou lavičku stále čeká na první výhru.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Joel Kayamba z Plzně a Tomáš Ladra z Mladé Boleslavi.

Liberec remizoval v souboji sousedů z horní poloviny tabulky s Českými Budějovicemi bez branek. Gól nepadl ani v krátké přesilovce, kterou hrál Slovan od 87. minuty po vyloučení hostujícího Lukáše Skovajsy. Severočeši bodovali v sedmi z posledních osmi duelů nejvyšší soutěže a o skóre udrželi v neúplné tabulce páté místo. Navíc odehráli o zápas méně. Dynamo neprohrálo ani šesté utkání v jarní části ligy a na sedmé příčce má stejně bodů jako Liberec a šestá Ostrava.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Marko Alvir z Českých Budějovic a Kamso Mara z Liberce.

Bohemians 1905 hráli v opatrném utkání 19. kola první ligy s minimem velkých šancí s Olomoucí bez branek. Hanáci potvrdili pozici remízového "krále" nejvyšší soutěže a připsali si už devátý nerozhodný výsledek v tomto ročníku. Pražané nenavázali na předchozí dvě vítězství, ale už počtvrté za sebou neprohráli.

Trenér Vrba na lavičce Sparty vítězně debutoval v Olomouci, teď si může odškrtnout i vítěznou domácí premiéru. Jeho svěřenci naplno bodovali proti Karviné. Letenští vyhráli 4:3, Karvinou porazili čtyřikrát po sobě a vstřelili celkem 17 branek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pavel Vrba vedl Spartu na Letné poprvé. Zpočátku měl k výkonu svého týmu jistě výhrady.

Spartu střelecky vysvobodil hattrickem Karlsson, který navázal na střelecké představení z Hané. Letenští sice vedli 4:2, ale po vyloučení Trávníka hosté snížili a těsné skóre vydrželo až do závěrečného hvizdu.

Program 19. ligového kola:
Pátek
Slovácko - Teplice 2:0
Sobota
Opava - Příbram 0:0
Brno - Zlín 0:0
Slavia - Pardubice 3:0
Neděle
Bohemians - Olomouc 0:0
Liberec - České Budějovice 0:0
Mladá Boleslav - Plzeň 2:2
Branky: 22. Ladra, 58. Škoda - 4. Šulc, 86. Matějka.
Ostrava - Jablonec 2:1
Branky: 17. a 38. De Azevedo obě z pen. - 20. Kubista.
Sparta - Karviná 4:3
Branky: 22., 41. a 69. Karlsson, 27. L. Krejčí - 8. a 83. Papadopulos, 32. Herc.

Reklama