Hlavní obsah

Všichni hráči ho milovali... Rivalové uzavřeli na Šuralově pohřbu smír

Brno
Aktualizováno

Za normální situace by na sebe nejspíš dál nevražili a počítali body, které je třeba do konce sezony uhrát. Tragická událost ovšem odsunula start přelomové nadstavby aspoň na chvíli stranou. Nejen sparťani a slávisté uzavřeli během pietní chvíle smír. Stovky lidí se v neděli odpoledne přišly v brněnském krematoriu na Jihlavské ulici rozloučit s fotbalovým reprezentantem Josefem Šuralem, který ve věku 28 let v pondělí ráno zahynul po autonehodě u turecké Alanye. Na reportáž se můžete podívat v přiloženém videu.

Pohřeb Josefa Šurala v Brně. Fotbalista zemřel v pondělí v Turecku při automobilové nehodě.Video: Sport.cz

 
Článek

Šury, nikdy nezapomeneme...! Pohřbu se zúčastnilo mnoho fotbalových osobností v čele s trenérem národního týmu Jaroslavem Šilhavým, nechyběli ani zástupci vedení a hráči předchozích Šuralových klubů pražské Sparty, Liberce a Brna. Dorazili i slávisté, řada reprezentantů, zástupci vedení Fotbalové asociace ČR či prezident Alanyasporu Hasan Cavusoglu.

Letenští dovezli na pohřeb všechny předměty, které zanechali fanoušci na pietním místě u stadionu Sparty. Se Šuralem se přišly rozloučit i stovky běžných příznivců, k vidění byla řada lidí v dresech se Šuralovým jménem a číslem. Na jeho poslední cestě zazněly mimo jiné skladby We are the champions a The show must go on od skupiny Queen.

Petr Uličný v slzách. Jak vzpomíná na Josefa Šurala Jindřich Trpišovský a Pavel Šustr?Video: Sport.cz

"Byl to krásný člověk. Všichni hráči ho milovali. Je to velice dojemné. Je to strašně smutný, nemohl jsem té zprávě uvěřit, bylo mi z toho do breku," byl v slzách dlouholetý trenér Petr Uličný.

"Moje osobní vzpomínka je obrovská. Pepa v Liberci dával první ligový gól, když jsme hráli s Mladou Boleslaví doma...na Hajduku Split dával gól ve 23. minutě, když měl třiadvacítku na dresu," řekl mimo jiné slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Brankář Václav Hladký a jeho řeč na pohřbu Josefa Šurala.Video: Sport.cz

Reklama

Související témata: